hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha mostrat la seva “indignació davant una sentència injusta i desproporcionada que genera un precedent inacceptable” i ha rebutjat “la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició”, davant de la sentència que condemna els líders polítics i socials independentistes. En un comunicat, la formació ha mostrat la seva “solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, especialment amb Jordi Cuixart i la seva família, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant” i ha recordat que “en diferents moments ens hem posicionat en contra de les greus acusacions de rebel·lió i sedició formulades per la Fiscalia de l’Estat i en contra d’una presó preventiva injusta i abusiva, quan existien altres mesures cautelars aplicables, com és es el cas del perpetuenc Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa dos anys”. “De la mateixa manera, ens vàrem posicionar contra la violència policial desfermada l’1 d’octubre contra una ciutadania pacífica i indefensa”, afegeix el comunicat.

SPEC ha condemnat la “judicialització de la política iniciada pel govern del PP” i ha expressat que “cap sentència solucionarà un problema polític al que cal donar resposta des de la política”. “Les constants al·lusions de forces polítiques a Espanya de tornar a aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional no son cap solució política com s’ha demostrat en el passat i estem veient aquests dies”, ha indicat la formació que demana a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal a la sentència, centrada en el treball per aconseguir la llibertat dels polítics i líders socials condemnats en el temps més breu possible, “defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives”.

La formació també ha condemnat els episodis de violència que s’estan produint aquests darrers dies en moltes ciutats catalanes. “La violència desfermada per grups minoritaris només contribueix a crispar la situació de forma gratuïta i no afavoreix el desbloqueig que necessita el país. La violència ha de ser condemnada per totes les institucions, partits polítics i entitats”, ha manifestat.

El comunicat també detalla que SPEC fa seu el manifest unitari llegit a la plaça de Sant Jaume i signat per 115 entitats (sindicats, patronals, entitats socials, col·legis professionals, etc.). “El manifest representa un espai unitari i transversal per donar resposta a la sentència, posant l’accent en la crítica a la sentència, en el treball per aconseguir l’alliberament de les persones preses i condemnades, la defensa de les llibertats democràtiques i drets fonamentals i l’aposta pel diàleg per resoldre un problema polític que mai havia d’haver abandonat la política”, ha considerat la formació que ha fet una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent i ha reiterat el seu compromís per treballar per “una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional que reconegui plenament la nació catalana”.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política