hola

El Ple va decidir ahir declarar Santa Perpètua de Mogoda municipi feminista i adherir-se a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local.

En aquest àmbit, també va aprovar una proposició de rebuig a la supressió de jutjats de violència contra la dona de Cerdanyola i Rubí que proposa el Tribunal de Justícia de Catalunya i a més demanarà facilitats d'accés de les víctimes de la violència masclista a l'empara judicial i que es prioritzi la lluita contra aquesta xacra social amb l'aprovació d'un Pacte Català contra la Violència Masclista i la reforma del Codi Penal.

L'Ajuntament reclamarà formalment a la Generalitat l'abonament del deute pendent de les escoles bressol municipals de Santa Perpètua que puja a més d'1,2 milions d'euros, per tres cursos escolars de 2012 a 2015, després de la sentència ferma del TSJC. L'Ajuntament de Santa Perpètua va interposar a principis de 2019 un segon contenciós administratiu contra la Generalitat per reclamar el deute acumulat d'altres tres cursos de 2015 a 2018, per un import de més d'1,1 milions d'euros.

En el Ple de gener, es va aprovar l'estudi d'implantació de màquines de reciclatge d'envasos amb bonificacions per a dinamitzar el comerç local i de proximitat. La idea és estudiar implantar una primera màquina de sistema de dipòsit, devolució i retorn. Finalment el Ple va aprovar una proposició per fer front a la despoblació, l'envelliment i la manca d'oportunitats en el medi rural.

Reglament d'usos de CAM Bernades

El Ple ha aprovat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del grup republicà i C,s el Reglament d'usos de l'equipament d'arts escèniques CAM Bernades. Segons ha detallat el regidor de Joventut, Marçal Solà, aquest nou reglament recull el funcionament actual ja que l'anterior, de 2015, havia quedat obsolet. El nou reglament inclou una Comissió de seguiment vinculant i protagonista en la programació del CAM formada per joves i pel Servei de Joventut mentre que en l'anterior es parlava d'un model de gestió exclusivament municipal. També detalla infraccions i sancions, l'ordre de prioritat de persones i entitats usuàries i la incorporació de la programació i necessitats de l'Escola Municipal de les Arts (EMA).

Solà va explicar que es tractava d'un reglament que s'ajusta a la realitat de la gestió del CAM amb la CAMissió. En aquest punt, el grup municipal republicà ha anunciat la presentació d'al·legacions i ha fet aportacions com ampliar l'horari entre setmana dels bucs d'assaig per als grups habituals, ampliar la possibilitat d'activitats culturals i va preguntar sobre com es treballarà en xarxa amb altres localitats. El regidor del grup republicà, Jordi Umbert, va comentar que els agradaria comentar com es podria ampliar l'ús de CAM Bernades perquè estigui a cavall entre les regidories de Joventut i Cultura.

El regidor de Joventut, Marçal Solà, s'ha mostrat obert a debatre sobre aquestes propostes i ha anunciat que es vol fer campanya entre grups perpetuencs perquè puguin fer servir els bucs de manera gratuïta i fomentar la formació de nous grups locals. Marçal Solà va remarcar que les decisions de la programació del CAM són de la CAMissió i va exposar que es vol començar a treballar en xarxa sobre activitats que es poguin desenvolupar a l'equipament estudiant altres experiències amb localitats veïnes.

 


Foto: Vista de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política