hola

El Grup municipal de Ciutadans (Cs) demanarà en el pròxim Ple al Govern municipal un pla amb mesures concretes per a fer efectiva la conciliació laboral i reduir la bretxa salarial en la situació derivada de la crisi de la Covid-19. El portaveu de Cs, Kevin Romero, ha apuntat que, des de l'expansió de la pandèmia, «molts treballadors i treballadores han de bregar amb una rutina laboral incompatible amb la conciliació familiar”, degut, entre altres conseqüències, al tancament d’escoles bressol i centres educatius, segons ha detallat en un comunicat.
Romero ha alertat que, amb l'avenç en les fases de la desescalada, aquesta problemàtica “es veurà accentuada” a causa de les limitacions respecte al nombre d'alumnes que podran acudir presencialment a les escoles i llars d’infants, sobretot de cara al curs vinent. En aquest sentit, el regidor considera que aquesta situació perjudicarà més les mares, “ja que continuen sent les que majoritàriament es fan càrrec de la cura dels fills, sent la corresponsabilitat encara una utopia en aquest país”. Per a exemplificar-ho, l’edil ha detallat que només el 4% dels pares demanen reducció de jornada per paternitat, mentre que el 95% de les persones sense feina per cuidar a algú dependent són dones.
El portaveu ha apuntat que aquestes circumstàncies poden empènyer a moltes mares a renunciar a la seva carrera professional, “la qual cosa pot ocasionar un fre en els avenços per reduir la bretxa salarial”. Cs proposa al Govern de Santa Perpètua que demani a la Generalitat un pla urgent i específic amb mesures concretes i reals de conciliació. D'igual manera, insta a l'Ajuntament a promoure i incentivar la modalitat del teletreball i a facilitar, en coordinació amb el Govern, un telèfon d'assessorament per a assegurar-se “que ningú hagi de renunciar a la seva feina per la manca de polítiques públiques de conciliació”.


Foto: Grup municipal de Cs amb el portaveu Kevin Romero, a la dreta de la imatge / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política