hola

El Pla de Mobilitat del Vallès no donarà resposta a les necessitats de la comarca, en un escenari Post-Covid que porta a una emergència social, i que accentuarà els problemes ambientals en una situació d’emergència climàtica. Així ho consideren les candidatures municipalistes de la CUP i les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) que han presentat més d’una cinquantena d'al·legacions al Pla de Mobilitat.

La CUP Santa Perpètua ha explicat en un comunicat que cal que el Pla suposi un compromís efectiu amb el transport públic no depenent d’unes inversions de l’Estat que mai han arribat; un Pla realista i que aposti per una millor gestió de la mobilitat amb les infraestructures ja existents i més serveis de transport públic i un pla que abordi la governança del transport públic ferroviari i per carretera a l’àmbit del Vallès Les candidatures municipalistes de la CUP critiquen que el pla dona "carta blanca" al Quart Cinturó "una infraestructura que no hauria d’estar contemplada en el segle XXI, en un context d’emergència climàtica com és l’actual" i també critiquen que es manté la connexió de la C-17 amb la C-58, la Ronda Est Sabadell – Barberà – Ripollet fins la C-58 o el vial de ronda de Santa Perpètua de Mogoda, mentre s’oblida el soterrament de la C- 58 a Ripollet. També afirmen que queda descuidada l’accessibilitat als Polígons d’Activitat Econòmica," malgrat ser un dels principals generadors de mobilitat obligada amb vehicle privat".
Les al·legacions fan referència a les actuacions sobre 46 infraestructures concretes.

A nivell de Santa Perpètua de Mogoda, la CUP presenta al·legacions en contra de la millora de la carretera B-140 al seu pas per Santiga per tal de protegir aquest paratge natural, cultural i històric. També contra el Vial Ronda de Santa Perpètua que pretén connectar l’AP-7 i la C-17 a través de Mas Costa i la Florida. La formació demana el desdoblament de la línia de ferrocarril R3 i treure-la pel seu pas del barri de la Florida però a la vegada evitant que el nou traçat passi pel paratge del Pla de Reixac. També reclama que la futura estació Riera de Caldes-Santa Perpètua de la R8 pugui ser una estació intermodal amb autobusos llançadores cap els polígons industrials del municipi, a més de demanar una estació, abaixador al polígon de Can Salvatella (Barberà) i la millora de l’estació de mercaderies de La Llagosta.

La formació també insisteix en la remodelació de l’estació de la R3 a la Florida a l’espera que sigui desdoblada la línia, i recorda que «ha de ser una infraestructures totalment adaptada a tota la ciutadania eliminant totes les barreres arquitectòniques».La CUP manifesta que aposta fermament pels modes de mobilitat sostenible, per la reducció de la contaminació, per fer front a l’emergència climàtica i pel manteniment dels espais agroforestals i el paisatge de la comarca.


Foto: La CUP demana el desdoblament de la R-3 i treure el traçat al seu pas per la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política