hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua celebrarà aquesta tarda la sessió plenària ordinària del mes de juliol i ho farà de manera virtual per quarta vegada. La ciutadania el podrà seguir en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online per radio.staperpetua.org, amb imatges pel facebook de l'emissora municipal (@radiosantaperpetua) i de l'Ajuntament (@AjuntamentSPM) i també a través del canal de youtube de l'Ajuntament Comunicació SPM.

Per acord de tots els grups municipals, el Ple aprovarà una proposició en suport a la necessitat d’un Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge. L'acord insta a totes les administracions públiques a cooperar per fer front a la crisi habitacional post Covid-19 i a fer tots els esforços possibles per a garantir el dret a l’habitatge, mitjançant un Pacte d’Estat pel Dret a l’Habitatge.

Aquest pacte hauria de contemplar, com a mínim, un decàleg de mesures. El primer punt seria l'impuls de l’habitatge com a sector estratègic per a la recuperació econòmica, la cohesió social i la lluita contra el canvi climàtic. Per això, cal un increment del pressupost d’habitatge fins a l’1% del PIB, segons els grups municipals.

El segon, l'aplicació d’una nova moratòria per a desnonaments i una nova pròrroga automàtica dels contractes de lloguer, de com a mínim sis mesos. També la creació de mecanismes de mediació obligatòria com a requisit previ a l’inici de qualsevol procés judicial de desnonament.

El quart punt seria l'inici d’una reforma fiscal per beneficiar el lloguer protegit i la rehabilitació. Així com l'impuls a la construcció d’habitatge donant prioritat al lloguer protegit i altres règims no especulatius com la cessió d’ús mitjançant processos d'industrialització i amb un nou model de col·laboració públic-privat.

A partir del sisè punt, el decàleg inclou l'impuls a la rehabilitació energètica i d’accessibilitat del parc d’habitatges; la garantia dels drets energètics; la lluita contra l’especulació; la reconversió dels habitatges buits de la SAREB i dels grans tenidors en habitatges de lloguer per a famílies vulnerables, cedint-los als ajuntaments mitjançant les borses de lloguer municipals; i la regulació i control del preu dels lloguers.

La proposició dels grups municipals insta el Govern de l'Estat espanyol a posar en marxa aquest Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge i al Govern de la Generalitat de Catalunya a aprovar una nova llei de barris per fomentar la rehabilitació habitacional i energètica en barris en situació de vulnerabilitat i amb habitatges envellits.


Aquesta tarda, el plenari també votarà una segona proposició dels grups municipals de SPEC, Republicà i PSC en relació a la revisió de l’ordenament jurídic vigent sobre els aforaments dels càrrecs públics i els membres de la família reial. La proposta arriba arran de la publicació recent d'una sèrie d’informacions relacionades amb trames de corrupció i d’enriquiment il·lícit ocorregudes tant mentre Joan Carles I era Cap d’Estat com des que ostenta l’actual condició de rei emèrit.

Els grups municipals consideren que les informacions conegudes són "pertorbadores, rellevants i greus, i ho són especialment en un context de crisi social i econòmica com l’actual, on milers de famílies estan lluitant per arribar a final de mes". La Constitució ha d’evolucionar amb l’exigència d’exemplaritat de la societat i l’aforament dels càrrecs públics, inclòs el del Cap d’Estat, s’ha de circumscriure a l’activitat del càrrec i no a cap altra, segons explícita el text de la proposició que insisteix que "en democràcia ningú pot estar per sobre de la Llei i que la inviolabilitat en cap cas pot voler dir impunitat i menys encara quan parlem de frau fiscal".

Els grups municipals insten al Congrés dels Diputats i Diputades a reformar l'ordenament jurídic vigent per tal de revisar els aforaments dels càrrecs públics i dels membres de la família reial i garantir la investigació dels presumptes fets delictius per evitar que quedessin impunes.

El Ple del mes de juliol començarà a les set de la tarda i serà una sessió virtual del plenari que podreu seguir per Ràdio Santa Perpètua, online i a través dels facebook de la ràdio i de l'Ajuntament, així com pel canal Youtube del consistori.


Foto: Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política