hola

El Ple de l'ajuntament en la sessió ordinària del juliol celebrada ahir va convalidar administrativament la modificació de crèdit per poder fer servir el 20% del romanent de tresoreria de 2019 en actuacions vinculades a la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Això suposa una inversió de 298.354,22 euros que va ser aprovada per unanimitat.

Aquestes partides es destinen a un programa titulat Can Folguera, 65.000 euros per al menjador social del període Covid-19, a la compra d'EPIs i mobiliari de protecció, desinfeccions i controls i també uns 13.000 euros destinats a la fabricació de material de protecció.

El tinent d'alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha explicat que la modificació de crèdit en aquest cas específic segons la normativa estatal relativa als efectes de la Covid-19 és potestat de l'alcaldia i que es demanava una convalidació del plenari. Macías va assegurar que es tractava del 20% del superàvit de 2019. Adelino Macías ha detallat que una part d'aquests 298 mil euros estaran destinats a programes de Serveis Socials. El tinent d'alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va detallar també altres adquisicions importants amb aquests diners totes relacionades amb la prevenció i la lluita contra la Covid-19. Tot i que aquest punt va ser aprovat per unanimitat, Cs va demanar una relació detallada de les despeses que cobrirà aquesta modificació de crèdit.

D'altra banda, el Ple també va aprovar una modificació de crèdit per valor de 90.435,51 euros. En aquest cas, es destinen a la compra de tres vehicles de la policia local un cop esgotat el període de renting, al fons de reposició del servei municipal d'aigua i a serveis jurídics externs. També es va aprovar un expedient de reconeixement de crèdit de factures antigues d'Endesa. Aquests dos punts van ser aprovats amb els vots a favor de SPEC i PSC i l'abstenció dels grups Republicà i Cs.

El Plenari del mes de juliol va acordar els dies festius locals de 2021 que seran els dilluns 8 de març i 6 de setembre.

Proposicions

Pel que fa a proposicions, el Ple va aprovar amb el vot en contra de Cs una proposició en la qual insta al Congrés dels Diputats i Diputades a reformar l'ordenament jurídic vigent per tal de revisar els aforaments dels càrrecs públics i dels membres de la família reial i garantir la investigació dels presumptes fets delictius per evitar que quedin impunes. i, en aquest segon cas per unanimitat, l'Ajuntament instarà al Govern de l'Estat a un Pacte d'Estat pel Dret a l'Habitatge i al Govern de la Generalitat de Catalunya a aprovar una nova llei de barris per fomentar la rehabilitació habitacional i energètica en barris en situació de vulnerabilitat i amb habitatges envellits.

Crida a la responsabilitat davant la Covid-19

El ple de juliol va començar amb un minut de silenci en memòria de les víctimes de la pandèmia i va acabar amb una crida a la responsabilitat individual de la ciutadania per intentar evitar contagis de Covid-19. L'alcaldessa va remarcar l'augment de casos en els darrers deu dies al nostre municipi, més de 50, i que tot i que els hospitals no estan tensionats perquè els infectats tenen menys edat que al principi de la pandèmia i l'afectació és menys important, cal vigilar més que mai perquè es pot ser portador i estar contagiant a altres persones per no seguir amb les tres normes de mascareta, higiene de mans i distància social.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va anunciar que des de l'Ajuntament s'incrementaran els controls i les prevencions als espais públics amb desinfeccions dels equipaments públics oberts, parcs infantils i espais públics. Es controlarà el compliment de la normativa a les terrasses i es recomanarà reduir la mobilitat i evitar les reunions de més de deu persones. Isabel Garcia va fer una crida a tota la ciutadania per amb la responsabilitat de cada un aconseguir "sortir d'aquest malson".


Foto: El Ple telemàtic es va celebrar aquest 23 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política