hola

Ciutadans (Cs) ha proposat ampliar la suspensió de la taxa de terrasses a bars i restaurants del municipi fins a final d’any. La formació ha tornat a presentar aquesta proposta per afavorir l’activitat i la recuperació econòmica d’un dels sectors més afectats per la pandèmia, segons ha manifestat en un comunicat . El portaveu de Cs, Kevin Romero, reclama l’ampliació de la mesura fins a final d’any per "ajudar els restauradors que, de nou, es veuen obligats a limitar l'espai on realitzen la seva activitat "i perquè  "no hagin de baixar la persiana per culpa de les taxes i impostos". El pla de xoc aprovat per la Corporació el mes de maig va incorporar la suspensió de la tasa d’ocupació de la via pública a bars i restaurants fins el 30 de setembre, però Cs la reclama fins a final d’any.

El portaveu ha manifestat que "era incomprensible al maig aquesta penalització a un dels sectors més afectats per la crisi" i considera que ara "és una necessitat, per les noves mesures restrictives dictades per les autoritats" i per "afavorir que es consumeixi a l'exterior dels establiments ".

Ciutadans Santa Perpètua recorda que ja va proposar diverses mesures relacionades amb les taxes i impostos municipals al principi de la pandèmia com "una rebaixa generalitzada del 3,5% de totes les taxes municipals que afecten directament a les activitats econòmiques més afectades per la crisi" o una rebaixa del 50% en la taxa d'escombraries per comerços, bars i restaurants durant 2020 "com han fet la gran majoria de municipis veïns", ha afirmat Romero.

Kevin Romero ha afegit que segueixen esperant "els documents amb els que el govern municipal va adoptar aquestes mesura econòmiques" ja que considera que "un govern seriós no ha de prendre mesures de forma arbitrària" i ha recordat que resulta impossible fiscalitzar el govern si no se facilitat la documentació que se sol·licita.


Foto: CS reclama la suspensió de la taxa de terrasses a bars i restaurants del municipi fins a final d’any / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política