hola

L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Santa Perpètua va estar marcat per les mesures sanitàries provocades per la Covid-19 que va provocar una menor presència de públic i de membres de la Corporació Local. Aquest 2020, l'acte va prescindir de les habituals actuacions d'homenatge a la cultura.

Més d'una vintena d'entitats, associacions i partits polítics van prendre part en la Diada. En l'ofrena floral van participar a més de l'Ajuntament, l'Agrupació Sardanista, Els Comerciants, l'Escola de karate Senshi Dojo, l'Associació de Veïns Can Folguera, Espiral Catalunya, l'Associació Veïnal Centre Vila, el Centro Cultural Andaluz, la Coral Renaixença, ERC i Jovent Republicà, el Grup de teatre Tàndem, el Grup veïnal Can Folguera, Junts per Catalunya, Òmnium Cultural, PSC, la Penya Barcelonista i SPEC. I es van adherir a l'acte l'Agrupació de pensionistes i jubilats casal d'avis de la plaça de la Vila, l'Associació d'Amics de Santiga, l'associació de veïns Lorca-Picasso, l'Associació local contra el càncer, l'Aula d'Extensió Universitària, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda, els Gegants i el Grup de Ball de Gitanes.

L'acte va començar amb la hissada de la bandera en el pal del parc dels Països Catalans per part de la Policia Local, seguidament es va fer l'ofrena floral davant el monument als caiguts l'Onze de setembre de 1714 que hi ha en aquest espai i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va llegir el discurs institucional.

Unes paraules que van recordar el moment excepcional que viu el món a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. L'alcaldessa va recordar que "ens trobem immersos en la lluita per tornar a doblegar la corba de contagis i salvar vides. Una lluita que requereix, de forma imprescindible, el nostre compromís individual i col·lectiu en el respecte de les mesures sanitàries de seguretat"


Isabel Garcia va destacar que l'acte de la Diada tenia un format totalment diferent al dels darrers anys però que l'Ajuntament havia volgut mantenir la celebració perquè reafirma la voluntat de ser una nació. "Tot i que en aquest format reduït, hem decidit celebrar la Diada Nacional de Catalunya perquè reafirma la nostra voluntat de ser una nació, un poble que s'autogoverna i decideix el seu futur, des de les seves senyes d'identitat, des dels principis democràtics, els drets socials i els valors de la convivència i la solidaritat", va expressar.


La primera edil va afirmar que les prioritats actuals per a Catalunya passen per una acció de govern que lideri la lluita sanitària, el reforç dels serveis públics bàsics i d'atenció a la ciutadania i la recuperació econòmica i social. "En aquests moments, Catalunya necessita certeses. Necessita l'enfortiment de les nostres institucions i una acció de govern que lideri la lluita sanitària, el reforç dels serveis públics bàsics i d'atenció a la ciutadania que més ho necessita i la recuperació econòmica i social. Des del nostre punt de vista, aquestes són les prioritats que cal afrontar amb valentia i decisió, sent Catalunya una societat moderna, democràtica i acollidora, amb capacitat per gestionar amb intel·ligència la diversitat de visions i projectes polítics de futur"


Isabel Garcia va criticar actituds de bloqueig que no deixen resoldre els problemes reals de la gent, la confrontació i la degradació de les institucions. L'alcaldessa va recordar el president d'Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, que "encara és a la presó i no ens pot acompanyar en aquest acte. És evident que aquesta situació és injusta i no afavoreix un clima de diàleg. Un diàleg desitjat i imprescindible per trobar solucions compartides a un problema que cal afrontar des de la política. Un diàleg que ha de ser sincer, sense apriorismes ni imposicions"


Isabel Garcia va donar les gràcies a les associacions participants i al fet que s'havien complert amb les mesures de seguretat per minimitzar riscos de contagi de covid 19. L'acte institucional de la Diada va finalitzar amb els participants cantant Els Segadors.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política