hola

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC i PSC) "que es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". La petició es va realitzar durant el Ple del mes de setembre, que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre. Amb aquesta mesura, defensa Romero, "facilitem la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques".

El portaveu explica en un comunicat que "les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear". I afegeix que "tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot el col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre autista".

En aquest sentit Romero ha recordat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", de manera que "cal eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets". Per últim ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i tornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".


Foto: Kevin Romero en una imatge d'arxiu al Ple de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política