hola

Esquerra Republicana ha manifestat el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem d’inhabilitació al President de la Generalitat, Quim Torra. La formació, en un comunicat, expressa que "aquesta sentència és un atac a la primera institució del país i una nova mostra que existeix una causa general contra l’independentisme des de les més altes instàncies de la judicatura espanyola".

ERC considera que Torra "ha sigut inhabilitat injustament per defensar el dret a la llibertat d’expressió penjant una pancarta en la que es demanava la llibertat pels presos polítics" i afegeix que "ens trobem de nou davant d’una sentència controvertida i fet a mida. No tenim cap mena de dubte, tal i com la jurisprudència demostra, que la justícia contra la causa independentista es fa a mida".

La formació republicana critica també "el poc respecte als drets i llibertats per part de l’Estat, doncs com ja ve essent habitual es permeten les filtracions a la premsa prèviament a la lectura de la sentència als tribunals i la falta de responsabilitat per de nou, decidir quan s’han de celebrar unes eleccions, aquesta vegada en plena pandèmia".

El comunicat d'ERC ciritca a les forces progressistes de santa perpètua per "mirar cap a una altre banda mentre es retallen drets" i acaba preguntant "quantes més injustícies i abusos haurà de suportar el poble català perquè votants de PSC i Comuns exigiu als vostres representants polítics a Madrid, el Govern més progressista de la història de Espanya, una resolució del conflicte polític activant les vies de diàleg i posant fi a la repressió?"


Foto: Seu d'ERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política