hola

El Ple de l'Ajuntament va mostrar ahir el seu suport al sector de l’Hostaleria, la Restauració i altres serveis afectats per les restriccions de la Covid-19. L’Ajuntament de Santa Perpètua afirma que continuarà estant al costat dels sectors afectats i estudiarà, dins del Pla de Xoc local, noves mesures per contribuir a la recuperació econòmica i social, facilitant el seu accés i la seva efectivitat de la forma més ràpida possible. Aquesta va ser una de les proposicions dels grups municipals que es va aprovar a la sessió ordinària del mes d'octubre per unanimitat.

Els nous brots de la Covid-19, han fet que el govern de la Generalitat suspengui novament algunes activitats econòmiques temporalment. L'Ajuntament per unanimitat entén que aquesta mesura "requereix de la cooperació i el concert amb els sectors afectats i, especialment, que els ajuts arribin amb la màxima urgència per evitar el tancament definitiu de les activitats econòmiques i l’increment de les persones aturades".

El Ple insta el Govern de la Generalitat a que el Pla Extraordinari aprovat contempli ajuts econòmics suficients per a la recuperació i reactivació de l’activitat econòmica. També insta el Govern de l’Estat a l’ampliació de mesures com l'extensió de l'ajornament dels tributs i de la Seguretat Social, noves prestacions extraordinàries per cessament de l’activitat per a les persones autònomes que hagin de suspendre l’activitat o amb una caiguda d’ingressos que posi en risc de fallida el seu negoci.

El Ple de l'Ajuntament ha deixat clar que no comparteix "l’estigmatització que s’ha fet d'aquests sectors, els quals han complert amb mesures per a la reducció de riscos higiènics i sanitaris i amb plans de contingència de prevenció de riscos i seguretat i salut". Per això, reitera el suport i reconeixement al sector i l'esforç d'adaptació que han fet per a la represa de l’activitat amb el risc de milers de llocs de treball i uns locals imprescindibles per a la vida social i la cohesió dels pobles i ciutats.


D'altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) i al seu Protocol d’intencions. L'objectiu de l'AMEP és impulsar mesures per a difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible. Aquesta proposició va ser aprovada amb el vots de SPEC, grup Republicà i PSC i l'abstenció de Cs.


En la sessió d'octubre, l'Ajuntament va aprovar una modificació extrajudicial de crèdit per valor de 1.396,66 euros, corresponents a factures de 2019. Aquest punt va comptar amb el vosta a favor de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.


Foto: Una terrassa de bar tancada al passeig de Can Taió / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política