hola

El Ple de l'Ajuntament va mostrar ahir el seu suport al sector de l’Hostaleria, la Restauració i altres serveis afectats per les restriccions de la Covid-19. L’Ajuntament de Santa Perpètua afirma que continuarà estant al costat dels sectors afectats i estudiarà, dins del Pla de Xoc local, noves mesures per contribuir a la recuperació econòmica i social, facilitant el seu accés i la seva efectivitat de la forma més ràpida possible. Aquesta va ser una de les proposicions dels grups municipals que es va aprovar a la sessió ordinària del mes d'octubre per unanimitat.

Els nous brots de la Covid-19, han fet que el govern de la Generalitat suspengui novament algunes activitats econòmiques temporalment. L'Ajuntament per unanimitat entén que aquesta mesura "requereix de la cooperació i el concert amb els sectors afectats i, especialment, que els ajuts arribin amb la màxima urgència per evitar el tancament definitiu de les activitats econòmiques i l’increment de les persones aturades".

El Ple insta el Govern de la Generalitat a que el Pla Extraordinari aprovat contempli ajuts econòmics suficients per a la recuperació i reactivació de l’activitat econòmica. També insta el Govern de l’Estat a l’ampliació de mesures com l'extensió de l'ajornament dels tributs i de la Seguretat Social, noves prestacions extraordinàries per cessament de l’activitat per a les persones autònomes que hagin de suspendre l’activitat o amb una caiguda d’ingressos que posi en risc de fallida el seu negoci.

El Ple de l'Ajuntament ha deixat clar que no comparteix "l’estigmatització que s’ha fet d'aquests sectors, els quals han complert amb mesures per a la reducció de riscos higiènics i sanitaris i amb plans de contingència de prevenció de riscos i seguretat i salut". Per això, reitera el suport i reconeixement al sector i l'esforç d'adaptació que han fet per a la represa de l’activitat amb el risc de milers de llocs de treball i uns locals imprescindibles per a la vida social i la cohesió dels pobles i ciutats.


D'altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) i al seu Protocol d’intencions. L'objectiu de l'AMEP és impulsar mesures per a difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible. Aquesta proposició va ser aprovada amb el vots de SPEC, grup Republicà i PSC i l'abstenció de Cs.


En la sessió d'octubre, l'Ajuntament va aprovar una modificació extrajudicial de crèdit per valor de 1.396,66 euros, corresponents a factures de 2019. Aquest punt va comptar amb el vosta a favor de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.


Foto: Una terrassa de bar tancada al passeig de Can Taió / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política