hola

Tots els grups municipals s'han felicitat davant l'anunci de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la recuperació de les urgències nocturnes al municipi a partir de dilluns vinent 2 de novembre. Abans de l'inici del Ple ordinari del mes d'octubre, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va voler informar en aquest espai institucional de la reobertura del CAP La Florida com a punt d'atenció continuada (PAC) i per atendre la cronicitat.

L'horari a partir de dilluns vinent serà de 8 a 15 hores i com a PAC de 20 a 8 hores els dies laborables i obrirà les 24 hores els dies de cap de setmana i festius. L'equipament, situat al número 43 del passeig de la Florida, serà l'únic centre d'atenció primària del Baix Vallès que estarà obert a les nits, segons ha explicat Salut.

El CAP La Florida estava tancat des de l'abril a causa de la pandèmia, però les urgències nocturnes es van deixar de donar a Santa perpètua per ordre de la Generalitat al mes d'agost de 2011. Amb aquesta mesura, també es recuperaran les farmàcies de guàrdia al municipi.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va agrair en nom del Consistori la lluita del moviment veïnal i la posició dialogant i coincident dels grups municipals respecte als serveis de sanitat públics. Garcia va titllar la reobertura del CAP La Florida de pas de gegant amb la recuperació de les urgències nocturnes, però va subratllar que continuarà reclamant la seva conversió en CUAP, Centre d'urgències d'atenció primària.

La regidora de Salut, Sandra Gómez, va parlar en nom de SPEC i va afirmar que es tracta d'un èxit de ciutat. Gómez va voler reconèixer públicament el president de l'Associació de Veïns i Veïnes Ciutat Jardí La Florida, Torcuato Matilla, que va ser l'impulsor del moviment veïnal per a la reobertura del CAP La Florida.

La portaveu del grup municipal Republicà, Montserrat Vinyallonga, va felicitar la ciutadania i els moviments veïnal que han aconseguit posar al seu costat als polítics i assolir la recuperació de tenir obert un centre sanitari 24 h al dia durant tot l'any.

El portaveu del PSC, Pere García, ha remarcat que amb aquest retorn de les urgències nocturnes també es recuperaran en breu les farmàcies de guàrdia. García va expressar estar "molt contents amb la solució que no és la que volíem, però és un pas endavant".

El portaveu de Cs, Kevin Romero, va afirmar que continuaran treballant des del grup municipal i també a través del seu grup parlamentari per tal d'aconseguir millores i ampliació de professionals per als ambulatoris de la localitat i la conversió en CUAP del CAP de LaFlorida.

Dilluns vinent 2 de novembre reobrirà el CAP La Florida per atendre de manera programada als pacients crònics, de dilluns a divendres, de vuit del matí a tres de la tarda. També es donarà atenció amb cita programada d’infermeria d’extraccions de sang, cures d’infermeria, injectables programats, com ara vacunes, i control de pacients amb patologies cròniques. I des de dilluns a les 20 h començaran les urgències nocturnes fins a les 8 del matí. També hi haurà urgències de 24 h els caps de setmana i festius.


Foto: CAP la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política