hola

La CUP reclama a l'Ajuntament de Santa Perpètua que urgentment posi en marxa un nou servei d’acompanyament digital per assessorar i atendre persones que no tenen accés tecnològic o tenen moltes dificultats per realitzar tràmits i gestions administratives. La formació demana que des de l'OAC "per mitjà de cita prèvia la ciutadania que ho necessiti, pugui disposar d’assessorament presencial, equips informàtics i connexió a les xarxes per tal de portar a terme els tràmits i comunicacions amb les administracions que li calgui".

La CUP assenyala que d'aquesta manera es garanteix l’accés de la ciutadania a les eines digitals i es redueix la bretxa digital que la pandèmia de la covid-19 ha evidenciat. La formació explica que la nova situació "sens dubte pot provocar una escletxa digital entre la ciutadana que té al seu abast la informació i la formació en les noves tecnologies amb aquella altra ciutadana que l’accés tecnològic li és molt més difícil per no dir impossible"

La CUP considera "positiu l’avenç que les diferents administracions han fet, en els darrers temps, cap a la digitalització" però amb la pandèmia pràcticament tota la comunicació entre ciutadania i l’ajuntament amb els seus diferents tràmits administratius i personals, han passat a ser de manera exclusivament telemàtica. Afegeix que "creiem que aquesta situació crea una escletxa digital que moltes vegades es deu solapar amb l’escletxa social que pateix la nostra societat".

El perfil de la ciutadana que pot trobar dificultats per comunicar-se de manera digital amb la seva administració local i més pròxima pot ser divers, segons recorda la CUP, des de gent gran, persones amb problemes socioeconòmics, nouvingudes sobretot amb dificultats de l’idioma, amb problemes de comprensió i comunicació, discapacitats sensorials i mentals,entre d'altres persones.


Foto: Cartell d'una campanya de la CUP / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política