hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha expressat la seva solidaritat i el seu suport al poble sahrauí i exigeix la màxima responsabilitat a la comunitat internacional. La formació, en un comunicat, exigeix la retirada de les forces militars del Marroc presents en el pas fronterer de Guerguerat, "així com la protecció de la població civil que es manifesta pacíficament en aquell territori". També demana a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori perquè assumeixin el seu mandat i vetllin pel respecte i el compliment de les resolucions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i que assignin un nou Enviat Especial per al Sàhara Occidental que pugui liderar la transició cap a la celebració del referèndum d’autodeterminació.

SPEC valora "imprescindible" que es compleixin les sentències de Tribunal de Justícia de la Unió Europea que invaliden els acords comercials que espolien els recursos pesquers i hídrics dels territoris ocupats del Sàhara Occidental. La formació posa en valor la llarga relació del poble sahrauí i Santa Perpètua, a través de nombrosos viatges de la ciutadania, la realització de diverses edicions de l’acció “Vacances en Pau”, organitzades per l’Ajuntament i l’entitat Santa Perpètua Solidària, i els diferents projectes de suport al desenvolupament del Sàhara finançats per l’Ajuntament de Santa Perpètua, des de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional.


Foto: Imatge d'arxiu d'una festa d'acollida als infants sahrauís al bosc de la Torre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política