hola

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) s'ha sumat a la campanya municipal 'Santa Perpètua Diu No a les Violències Masclistes', coincidint amb la commemoració aquest dimecres 25 de novembre del Dia Internacional per l'erradicació de les violències masclistes.

“Aquest any celebrem el 25N en un marc social totalment diferent al de la resta d’anys, marcat per la Covid-19 que també ha canviat la manera en la que podem fer recordatori i commemoració a les dones assassinades”, ha manifestat en un comunicat la formació, que ha recordat especialment la gran vulnerabilitat de les dones que han estat “obligades a estar tancades amb els seus agressors en les seves cases, mesos i mesos”.

Santa Perpètua en Comú ha assenyalat que “aquesta situació de vulnerabilitat de les dones no només s’ha viscut en l’àmbit domèstic, la violència envers les dones ha crescut en l’àmbit institucional i envers les dones migrades”.

La formació també ha recordat que ha augmentat la violència digital i la violència envers les diferents manifestacions del gènere femení, dos aspectes que encara no recull la legislació vigent que recull el dret de les dones a eradicar la violència masclista, i que el grup parlamentari de Catalunya en Comú va sol·licitar incloure a través d'una proposició de modificació el 29 de novembre de l'any passat.

“Encara que tenim una llei relativament moderna a Catalunya, la violència no para, les dones seguim i seguirem patint situacions de vulnerabilitat en tots els àmbits de la nostra vida fins que la societat no assumeixi que ha de canviar a un model on el 50% de la població no visqui amb por”, conclou SPEC.


Foto: La formació s'ha sumat a la campanya municipal contra les violències masclistes / SPEC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política