hola

Ciutadans Santa Perpètua ha presentat una moció que reclama que s’impulsin mesures que permetin reduir l’elevat increment del preu de l’electricitat.  La iniciativa es porta a terme a tots els ajuntaments catalans en els que la formació taronja compta amb representants.En l’escrit es constata la necessitat que s’adoptin mesures per reduir l’impacte que té la pujada del preu de l’electricitat entre les famílies i els consumidors vulnerables. I es demana que l’Ajuntament de Santa Perpètua insti al Govern d’Espanya a elaborar de forma urgent un Pla de Garantia de Subministres bàsics. 

El portaveu de Cs a l’ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, explica que això permetria “poder detectar i intervenir en situacions en que es detectin carències pel que fa a l’accés dels subministres bàsics”.  Segons Romero, aquest pla hauria de contemplar ajuts econòmics  a col·lectius vulnerables per finançar les despeses en subministres; acords amb les companyies per tal de que abans de tallar el subministres facin un preavís, "cosa que permetria detectar els casos vulnerables; i altres acords per compensar les despeses derivades de la suspensió de la interrupció dels subministraments a causa dels impagaments".

El portaveu de Cs ha explicat que la proposta insta al Govern d’Espanya a acabar amb la doble imposició en les factures de la llum i el gas, eliminant els impostos de l’electricitat i dels hidrocarburs de la base imponible de l’IVA, que permetria “rebaixar els preus que paguen les famílies a l’hora que permetria a les empreses ser més competitives, ja que els costos en aquests serveis serien similars als que es paguen en d’altres països europeus”.

Finalment, Romero també ha reclamat “un tipus d’IVA reduït del 10% per les factures de la llum i el gas”, com a mínim, “mentre duri la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia”.


Foto: Grup municipal de Cs en una imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política