hola

La diputada al Parlament i candidata número 10 a les properes eleccions del 14 de febrer a les llistes de Barcelona d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jenn Díaz, va anunciar la creació d'una conselleria d'Igualtat i de Feminismes per al proper Govern de la Generalitat. L’anunci el va fer durant l’acte Dona i Poder: Present i futur dels feminismes, que va celebrar amb la portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga. ERC manifesta en un comunicat que és «una aposta republicana i feminista amb un objectiu clar: una conselleria amb lideratge propi i que garanteixi la perspectiva de gènere en totes les polítiques que s'impulsin des de la Generalitat». També considera «una reivindicació que les dones d’Esquerra Republicana han defensat com a imprescindible per forjar polítiques públiques en la lluita contra la discriminació, de forma transversal i acompanyades de la dotació pressupostària necessària".

Aquesta conselleria haurà de tenir "l'autoritat i la legitimitat de parlar amb tots els departaments de la Generalitat" i assegurar-se que "no estem generant més discriminacions i més desigualtats", va explicar la diputada i candidata Jenn Díaz . Per la seva banda Montse Vinyallonga va manifestar que "feminitzar la política i situar la vida al centre és estar al costat de la gent, destacant la importància d’altres mesures del programa de esquerra com la incorporació de la gratuïtat de les escoles bressols de 0 a 3 anys o la implantació de la educació sexual i afectiva als centres educatius durant els propers tres anys, entre d’altres".

La formació manifesta que la proposta liderada des de la secretaria de feminismes, sorgeix davant «d'un moment d'auge de la ultradreta en què cal més feminisme que mai per combatre'l i enfortir les institucions».

Foto: Seu d'ERC a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política