hola

Aquest diumenge 14 de febrer se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya, uns comicis marcats per la pandèmia de la Covid-19, que ha comportat l’aplicació de nombroses mesures per a la seguretat de totes les persones, tant aquelles que formaran part de l’organització i les meses electorals com de les electores. Generalitat i Ajuntament han preparat un dispositiu especial i l’aplicació d’uns protocols específics per tal de garantir que la jornada electoral de diumenge es desenvolupi amb la màxima seguretat per a tothom. Un total de 18.637 perpetuencs i perpetuenques estan convocats a les urnes. Com a novetat, s’estrena com a col·legi el Mercat Municipal, en substitució del Casal d’Avis de la plaça de la Vila. Aquest equipament municipal no compleix les mesures dels protocols del Procicat davant la Covid-19, ja que acollia tres meses i és un espai reduït per mantenir les distàncies de seguretat. El cens ha augmentat en 188 electors en relació a les darreres eleccions generals al Congrés dels Diputats que es van celebrar el 10 de novembre de 2019. Santa Perpètua disposarà de setze seccions electorals, 33 meses i nou col·legis electorals situats als centres cívics La Creueta, El Vapor, La Florida, Can Folguera, Can Taió i Mas Costa, les escoles Bernat de Mogoda i La Florida i el Mercat Municipal. Els col·legis obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre.

Durant aquesta setmana, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat la desinfecció i preparació dels nou col·legis electorals que tindrà Santa Perpètua, per tal de tenir-ho tot enllestit per a aquest diumenge 14 de febrer. En tots aquests equipaments s’establiran les mesures previstes als protocols aprovats per la Generalitat com ventilació, entrades i sortides independents, o cues d’espera a l’exterior i distàncies de seguretat.

A més de les mesures obligatòries, en quatre dels col·legis electorals, el Consistori perpetuenc ha previst espais i accessos diferents en funció de la mesa i secció electoral, per garantir les distàncies i evitar aglomeracions. Així, l’electorat de les tres meses que se situaran al Mercat Municipal accedirà des de diferents punts: la mesa A (cognoms A-F) accedirà per la porta principal; la Mesa B (cognoms G-O), entraran des del costat del parc Municipal; i la Mesa C (cognoms P-Z), per l’accés del costat del moll de càrrega. En el cas del col·legi electoral de l’Escola Bernat de Mogoda, la secció 4 votarà al vestíbul del centre, mentre que la secció 5 ho farà al Gimnàs. Al Centre Cívic Can Taió, l’electorat de la secció 6 votarà per l’espai de la terrassa-bar, mentre que la secció 9 ho farà a la sala multiusos del centre cívic. Per últim, en el cas del col·legi electoral del Centre Cívic Can Folguera, la secció 14 votarà per l’entrada lateral al carrer de Pablo Picasso, mentre que la secció 12 accedirà pel passatge d’Ernest Lluch.

Una altra de les mesures, són les franges recomanades per votar que la Generalitat ha establert. Així, de 9 a 12 hores, es recomana que exerceixin el seu dret de sufragi els col·lectius de risc; de 12 a 19 hores, aquells votants que no pertanyin a cap col·lectiu de risc ni estiguin en quarantena; i de 19 a 20 hores, les persones en quarantena-contagiades i contactes estrets i sospitosos. Per accedir als col·legis electorals, serà imprescindible la mascareta i la desinfecció de mans. En el moment de la votació, es recomana tenir preparat el sobre i el document identificatiu, que caldrà mostrar a la distància als membres de la mesa i introduir el vot quan ho indiquin. Altres recomanacions són mantenir sempre la distància de seguretat d’1,5 metres, només anar acompanyat en cas de necessitar assistència, donar prioritat a les persones vulnerables i no entretenir-se a parlar amb altres persones un cop fora del local i evitar creuaments.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha fet una crida a la participació ciutadana en aquests comicis i alhora a la responsabilitat. “Ajuntament i Generalitat hem establert totes les mesures de seguretat necessàries, obligatòries i recomanades, per tal que la jornada electoral de diumenge sigui segura per a tothom, però cal també la col·laboració de la ciutadania, que ha de continuar respectant les mesures de seguretat com ara l’ús de mascareta i les distàncies”, ha assenyalat la primera edil que ha afegit que “també demanem paciència en cas que es formin cues, es tracta d’una situació excepcional i entre totes i tots ho intentarem fer de la millor manera possible”.

Durant la jornada electoral, les persones que es trobin amb dubtes o dificultats amb el cens es poden adreçar al telèfon de l’Ajuntament (93 574 32 34), o bé a l’Oficina del Cens (901 101 900). A diferència d’altres comicis, l’Ajuntament romandrà tancat al públic durant la jornada electoral, si bé aquells electors que es trobin amb dubtes o dificultats relacionades amb el cens podran trucar al Consistori (93 574 32 34) o bé al telèfon d’informació del Cens de l’INE (900 101 900).

Membres de meses electorals

Pel que fa a les persones que han estat escollides membres de les meses electorals, durant aquesta setmana se’ls ha realitzat prova d’antígens a titulars i suplents i durant la jornada de diumenge se’ls hi facilitarà mascaretes ffp2, bates i guants de nitril; també disposaran de material de neteja, desinfecció i rebuig com solucions alcohòliques per al rentat de mans, desinfectants de superfícies i tovalloletes de paper o capses de mocadors. A més, es realitzarà control de temperatura quan accedeixin al col·legi, que haurà de ser inferior a 37,5 graus. També es recomana que portin roba d’abric ja que per garantir la ventilació portes i finestres romandran obertes durant tota la jornada i les temperatures als col·legis poden ser més baixes del que és habitual en espais interiors.

Nou col·legis electorals, setze seccions i 33 meses

Pel que fa als col·legis electorals de Santa Perpètua, el Centre Cívic El Vapor, amb tres seccions i cinc meses, és el que presenta el cens més alt amb un total de 2.836 electors, seguit del Centre Cívic Can Taió (amb quatre meses i dues seccions) que registra 2.726 electors. Per la seva banda, el col·legi de l’Escola La Florida, amb una secció i dues meses, registra el cens menor amb 1.018 electors, segons dades del Servei d’Estadística i Població de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

El Mercat Municipal que s’estrena en aquest comici presenta un cens de 1.673 persones amb una única secció i tres meses.
La resta de col·legis presenta aquestes dades: el Centre Cívic Can Folguera, dues seccions i quatre meses amb un cens de 2.389; el Centre Cívic La Florida, dues seccions i cinc meses amb un total de 2.379 electors; el Centre Cívic Mas Costa, dues seccions, quatre meses i 2.175 electors; l’Escola Bernat de Mogoda, dues seccions i quatre meses amb 2.171 votants; i el Centre Cívic La Creueta compta amb una secció, dues meses i un cens de 1.213 persones. La mesa única de la secció 14 al col·legi del Centre Cívic Can Folguera és la que presenta un nombre més elevat de cens amb un total de 800 electors, mentre que la A de la secció 13 del Centre Cívic de Mas Costa és la que té el cens més baix, amb un total de 436 electors.


Foto: Preparatius en un col·legi electoral de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política