hola

El president d'Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, va ser present ahir a Santa Perpètua en la concentració que des de fa 40 mesos té lloc cada dia 16 a la plaça de la Vila per demanar la seva posada en llibertat i la de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez. Cuixart va agrair l'escalf rebut des del seu poble natal amb aquestes trobades mensuals, amb les rotllanes d'avis i amb les cartes rebudes a la presó.

Va encoratjar la ciutadania a continuar lluitant pels drets humans i per la llibertat de decidir com a nació i va subratllar que no es pot tenir por perquè, si per por no es fan coses, guanyen aquells que no volen que es facin. Jordi Cuixart va tornar a proclamar com davant del tribunal judicial que "ho tornarem a fer" i va assegurar que actes com els de les concentracions mensuals a Santa Perpètua tenen una gran importància.

El perpetuenc Jordi Cuixart va sincerar-se amb els assistents dient que la presó ha estat una situació dura, però va dir que no és el pitjor lloc per a una persona que s'atreveix a pensar per si mateixa. Cuixart va encoratjar la ciutadania a no sentir-se coaccionat perquè "si renunciem a lluitar de manera pacífica i no violenta en la defensa dels drets fonamentals per la por a la presó l'Estat guanya".

Cuixart va explicar que les seves arrels perpetuenques l'han ajudat a entendre com havia acabat a la presó i va afirmar que els perpetuencs i les perpetuenques podem estar molt orgullosos perquè "de tan humils que som, som excepcionals". Jordi va recordar que ha explicat a funcionaris i interns de la presó que el poble català no és antires.

Sobre les eleccions autonòmiques, Jordi Cuixart ha reconegut que els partits independentistes no han fet un bon paper en els darrers anys, però que la societat no està disposada a perdre el model de societat que s'ha anat creant amb tant anys. I sobre el creixement de les forces d'extrema dreta, el president d'Òmnium Cultural ha titllat el Govern de l'Estat de blanquejar l'extrema dreta i ha demanat que el discurs de l'odi, la intolerància i el racisme no ens divideixi com a societat ni ens confronti com a poble.

El president d'Òmnium Cultural gaudeix del tercer grau d'una condemna de nou anys per sedició.

 

Foto: Cuixart va participar a l'acte de Santa Perpètua que reclama la seva llibertat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies