hola

El Ple de la Corporació local del mes de febrer va començar amb la lectura d'una declaració institucional de la Junta de Portaveus en relació al 8 de març diada internacional de la dona treballadora. Tots els grups municipals han refermat el compromís de l'Ajuntament per treballar pels drets de les dones, per la prevenció de discriminacions i per la igualtat de tracte i d'oportunitats.

La declaració subratlla que la dona torna a ser la gran perjudicada en el moment actual de crisi sanitària de la Covid-19 i que està patint fins a quatre vegades més situacions d'incertesa i angoixa per la situació actual, que afecten a la seva salut mental i emocional. També incideix que la dona continua sent la gran perjudicada a la gran bretxa salarial existent entre dones i homes. La junta de portaveus dóna suport a les manifestacions convocades amb motiu del 8 de març.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va ser l'encarregada de donar lectura a aquesta declaració institucional de la Junta de Portaveus en la qual es deixa palès el compromís per continuar amb la promoció de Taules de pensament i treball del sector empresarial i d'emprenedoria de dones de la nostra ciutat. Garcia va insistir en Ia necessitat de reduir i eliminar la bretxa salarial i adoptar mesures que facilitin la conciliació de vida personal, familiar i laboral. També va expressar que "la promoció de Taules de pensament i treball del sector empresarial i d'emprenedoria de dones de la nostra ciutat. I seguir col·laborant amb les empreses del municipi per l´ elaboració de plans d´ igualtat que facin possible la reducció i l´ eliminació de la bretxa salarial i terra enganxós, per l´ adopció de mesures que facilitin la conciliació de vida personal, familiar i laboral".


L'Ajuntament de Santa Perpètua celebra l'entrada en vigor des de l’1 de gener de 2021 del Decret Llei 6/2019 per l'equiparació entre dones i homes en els permisos per naixement d'un fill o una filla, equiparant-los a setze setmanes ambdós, i considera com obligatòries les primeres sis setmanes després del naixement per ambdós progenitors perquè comporta un pas més en un món laboral més igualitari.

La declaració institucional de la Junta de Portaveus proclama la decisió de continuar treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l'assetjament sexual o per raó de sexe en qualsevol espai, per tal de donar compliment de la Llei Catalana 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva d'homes i dones, i el Reial Decret Espanyol 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents pel garantiment de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes a l´ àmbit laboral.

També es reafirma en el compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi i rebutjar qualsevol tipus de discriminació i violència, posant en marxa totes les eines i protocols existents.


Foto: La Junta de Portaveus va acordar una declaració institucional sobre el 8M / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política