hola

La CUP ha reclamat en un comunicat la municipalització del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària). La formació reivindica un model de serveis sanitaris i socials de titularitat, gestió i provisió públiques que permeti garantir les millors condicions laborals i la millor atenció per al conjunt de la ciutadania. Així mateix manifesta que "cal municipalitzar i nacionalitzar serveis i recursos per cobrir les necessitats del conjunt de la població de manera vertaderament pública".

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics i les treballadores del SAD de diferents municipis de Catalunya han realitzat concentracions a diferents ciutats catalanes contra les externalitzacions dels serveis d’ajuda domiciliària (SAD). "Un servei bàsic que està a mans d’empreses privades que fan negoci de la cura de la gent i de les persones dependents a costa de precaritzar les condicions laborals de les treballadores», segons denuncia la CUP que afegeix que les condicions de les treballadores del SAD «ja eren ben precàries d’abans de la pandèmia, treballant en jornades de 30 hores setmanals amb horaris partits, fent impossible la possibilitat de compaginar-ho amb una altre feina, i cobrant salaris de tan sols 600 euros". "Feminitzant la precarietat laboral d’un col·lectiu de treballadores que en sa majoria són dones amb carregues familiars".

La CUP recorda que la situació amb la pandèmia "no ha fet més que empitjorar, han estat i segueixen treballant en la primera línia sense els materials de protecció adequats i amb EPIs de mala qualitat, exposades al risc de contagiar-se i, també de contagiar a un col•lectiu vulnerable com és la gent gran, així com a les seves famílies".

El principal motiu d’aquesta situació és l’externalització a empreses privades d’un servei que hauria de ser públic, segons denuncien les treballadores del SAD. .

La CUP titlla de "catastròfica" la gestió de la pandèmia, "amb el cas paradigmàtic d’uns 5.000 morts a les residències catalanes". Aquest fet, segons la formació "deixa més clar que mai el caràcter antisocial de les polítiques privatitzadores que converteixen la nostra salut i les nostres vides en mercaderies per al lucre dels inversors capitalistes i que apuntalen el traspàs de recursos públics a mans privades".


Foto: Protesta de les treballadroes del SAD aquest estiu passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política