hola

Esquerra Republicana de Catalunya ha publicat un nou comunicat de resposta al govern municipal en el debat sobre la programació cultural. La formació assenyala que quan "s’acaben els arguments la resposta fàcil és la desqualificació i l’insult, i el recurs de culpar a l’altre o dir allò tant mesquí de “i tu més” i afegeix que "sembla que per al govern municipal atacar és més fàcil que defensar".

Esquerra va emetre un primer comunicat criticant "la manca de programació cultural professional assumida per l’Ajuntament" que fa "massa anys que dura i que la pandèmia ha agreujat". L'Ajuntament va respondre amb un altre comunicat defensant la programació que s'ha realitzat inclús durant la pandèmia.

La formació republicana considera que el regidor de cultura culpa a la consellera de salut Alba Vergés, "sense deixar de dir que és membre d’ERC, i evita així entrar al fons de la qüestió" i també critica que el compte de twitter de Santa Perpètua en Comú "anava més enllà" i compartia el comunicat de l'Ajuntament publicat a aquest digital de l’Informatiu "amb un atac gratuït a Esquerra fent servir l’insult tant poc original i tant utilitzat per les dretes d’acusar als altres de populistes”.

ERC afirma que la seva crítica no és partidista ni populista sinó que "està basada en el coneixement del que s’està fent darrerament al municipi en l’àmbit de la Cultura". La formació afirma que el regidor de cultura reconeix a L’Informatiu que el seu model consisteix en que siguin les entitats les qui omplin l’activitat cultural de Santa Perpètua, "però no és el que nosaltres defensem". Afegeix que les entitats culturals han vist limitada la seva activitat per una greu situació sanitària mundial i això ha afectat de ple l’activitat cultural, "i la culpa no és ni de les entitats ni de la consellera Vergés".

Sobre l'argument de l'EMA com a projecte cultural "és vàlid i hi coincidim. però no podem reduir la Cultura d’un municipi de 26.000 habitants que venem com a “ciutat” a aquest projecte", segons assenyala ERC que considera que amb "totes les fortaleses que té l’EMA (que són moltes i reconegudes). Crear i generar inquietud per la cultura amb l’EMA es queda a mitges quan el propi alumnat no pot gaudir de programació cultural professional. Generem el cuc de la creació i formem públic cultural però no li oferim la possibilitat de cultivar-se".

La formació republicana clou que "contraposem models" on "hauria estat molt més fàcil reconèixer que no coincidim en el concepte Cultura" i reitera la seva aposta per una programació cultural professional regular en paral·lel a les activitats que organitzen les entitats i l’EMA, "que a dia d’avui són el pal de paller de la Cultura a Santa Perpètua de Mogoda". Per últim, reclama a l'alcaldessa elevar una "mica el nivell del debat, i no tirem pilotes fora, a cadascú la seva responsabilitat".

 

Foto: Seu d'ERC / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política