hola

Un col·lectiu de persones procedents del PSUC i de l’extinta ICV han constituït Esquerra Verda (EV) que neix com “un partit democràtic, d’esquerres, ecologista, catalanista, republicà̀, feminista, municipalista i internacionalista”, segons s’explicita en l’article 1 dels estatuts aprovats el passat 20 de març, segons ha explicat la formació en un comunicat. La sessió fundacional d’EV va ser telemàtica atenent les condicions sanitàries de la Covid-19.

Una de les fundadores perpetuenques del nou partit, Isabel Garcia, coordinadora de Santa Perpètua en Comú i alcaldessa de la ciutat, ha declarat que “ens fa molta il·lusió que els principis polítics que hem defensat durant tot el període democràtic, tinguin continuïtat en el nou partit que hem creat, perquè venim de lluny i volem anar molt més lluny encara”.

Un altre dels fundadors perpetuencs, Sergi Hernández, actual regidor de Transició Energètica, Desenvolupament Local i Habitatge, considera que “és imprescindible l’organització de totes les persones que volem superar l’actual situació de desigualtat social i de model econòmic que destrueix el nostre planeta, perquè no tenim un Planeta B. Esquerra Verda és un referent polític per a totes les persones que comparteixen l’objectiu de construir una societat més justa i ecològica”.

Esquerra Verda, assenyala el comunicat, es funda amb l’explícit compromís de reforçar la construcció de Catalunya en Comú i d’enfortir la presència institucional de l’espai dels Comuns, especialment a escala municipal.
Al Consell Nacional d’EV, escollit a la darrera sessió de l’Assemblea fundacional, hi figuren cinc militants perpetuencs: Isabel Garcia, Sergi Hernández, Sandra Gómez, Pepe Sánchez i Tamar Zamora. En les properes setmanes EV desplegarà la seva organització territorial i sectorial per complir els seus objectius fundacionals.

La definició d’EV com nou partit també explicita que “els homes i dones d’Esquerra Verda fan seva la cultura política i la tradició de lluita i de govern de l’esquerra catalana, de l’ecologisme, del feminisme i del moviment obrer, representats en la trajectòria d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE)”.

Així mateix, i com a “força política ecologista, sobirana i plural, que forma part del Partit Verd Europeu”, en els seus estatuts EV es declara “compromesa amb totes les persones que volen transformar el món, superar el capitalisme i que comparteixen els valors de la justícia social, la pau, la igualtat, la radicalitat democràtica, la llibertat, la laïcitat i la solidaritat i que vol construir una societat basada en la democràcia, el socialisme, el feminisme i l’ecologisme”.


Foto: Isabel Garcia i Sergi Hernández formen part del Consell Nacional  / EV

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política