hola

“La solució per reduir la contaminació no són noves infraestructures viàries. Aquestes només portaran més vehicles privats i més trànsit. La solució per reduir la contaminació no passa (això segur) per més carreteres” segons ha afirmat la portaveu republicana Montse Vinyallonga. ERC, en un comunicat en contra del Quart Cinturó, critica el PSC de Santa Perpètua per defensar una millora en la connectivitat dels municipis entre Terrassa i Caldes per tal d’evitar el trànsit pel nostre municipi i reduir la contaminació. En aquest sentit Vinyallonga afegeix que “la contaminació no entén de fronteres i límits administratius. Qui es creu que traslladant el pas de vehicles uns quilometres enllà reduirem la contaminació?”

La formació republicana vol posar en alerta el fet que l’execució del Quart Cinturó depèn del Ministerio de Fomento que "lidera el mateix partit que a Santa perpètua de Mogoda defensa noves infraestructures viàries que no tenen, de cap de les maneres, el consens del territori". El partit recorda que la tramitació del projecte de Quart Cinturó ha caducat i que el Ple de Santa Perpètua va aprovar una moció en aquest sentit amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú i ERC.

La formació "vol encoratjar el PSC a treballar per donar prioritat el transport públic com a solució real a la problemàtica actual de la mobilitat del Vallès". Els demana que facin les gestions necessàries amb el govern de l’Estat perquè comenci "d’una vegada per totes" el by-pass de la R3-R8 per 30 milions d'euros, el desdoblament de la R3 per 95 milions d'euros, el nou tram de la línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers per 442,96 milions d'euros, els tres nous intercanviadors a la R8 per 30 milions d'euros, el reforç de l’oferta de les línies dels programes exprés.cat per 500.000 euros o la creació d’una xarxa interurbana de vies ciclistes.

La formació considera un despropòsit la petició del PSC i per rebatre la petició de noves comunicacions viàries informa de dades de mobilitat de vehicles privats i de transport públic i recorda que recentment s'ha aprovat el Pla de Mobilitat del Vallès.


Foto: ERC rebutja la construcció del 4art Cinturó / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política