hola

Els grups municipals de Santa Perpètua en Comú, Republicà i PSC han aprovat una proposició que insta al govern municipal a fer exposició pública cada 14 d'abril de l’ensenya republicana a la Plaça de la Vila de Santa Perpètua per commemorar la proclamació de la Segona República.

La proposta en commemoració del 90 aniversari de la Segona República, reivindica la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme, o la plurinacionalitat de l’Estat.

També recorda el dret de la ciutadania a escollir el model d’Estat per mitjà de les reformes legals previstes en el marc de la Constitució i en conseqüència el dret a escollir-ne el cap d’Estat. En aquest sentit la moció assenyala que "és hora, 43 anys després de la consulta de la Constitució i amb una societat política, social i generacionalment molt diferent, i partint de l’existència d’una realitat plurinacional, que la ciutadania pugui decidir sobre el model polític i institucional territorial i escollir la forma d’Estat, pronunciant-se democràtica i lliurement en un referèndum clar si vol tenir una monarquia o vol instaurar la III República".

La proposta indica que els esdeveniments dels darrers anys al voltant de la Casa Reial, en especial del Rei Emèrit, "posen de manifest que no es pot seguir furtant la societat aquest debat i decisió sobre quin model d’Estat volem, imposant ser representades per una família reial tacada per múltiples escàndols i casos de corrupció, evasió fiscal, i tractes de favor al refugi de monarquies autoritàries".

El grup municipal de Ciutadans va votar en contra de la proposició.


Foto: L'ensenya republicana al balcó de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política