hola

Els grups municipals de Santa Perpètua en Comú, Republicà i PSC han aprovat una proposició que insta al govern municipal a fer exposició pública cada 14 d'abril de l’ensenya republicana a la Plaça de la Vila de Santa Perpètua per commemorar la proclamació de la Segona República.

La proposta en commemoració del 90 aniversari de la Segona República, reivindica la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme, o la plurinacionalitat de l’Estat.

També recorda el dret de la ciutadania a escollir el model d’Estat per mitjà de les reformes legals previstes en el marc de la Constitució i en conseqüència el dret a escollir-ne el cap d’Estat. En aquest sentit la moció assenyala que "és hora, 43 anys després de la consulta de la Constitució i amb una societat política, social i generacionalment molt diferent, i partint de l’existència d’una realitat plurinacional, que la ciutadania pugui decidir sobre el model polític i institucional territorial i escollir la forma d’Estat, pronunciant-se democràtica i lliurement en un referèndum clar si vol tenir una monarquia o vol instaurar la III República".

La proposta indica que els esdeveniments dels darrers anys al voltant de la Casa Reial, en especial del Rei Emèrit, "posen de manifest que no es pot seguir furtant la societat aquest debat i decisió sobre quin model d’Estat volem, imposant ser representades per una família reial tacada per múltiples escàndols i casos de corrupció, evasió fiscal, i tractes de favor al refugi de monarquies autoritàries".

El grup municipal de Ciutadans va votar en contra de la proposició.


Foto: L'ensenya republicana al balcó de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política