hola

El Ple de la Corporació ha aprovat inicialment el Pla director del Cementiri 2021-2049. Aquest pla ha estat redactat pels Serveis d’Urbanisme amb la col·laboració dels Serveis de Salut Pública i de Desenvolupament local, i defineix totes les actuacions que requerirà aquest equipament municipal fins el 2049, any que finalitza la concessió administrativa a la Funerària Truyols, segons va explicar el regidor de Territori, Jordi Navarro, durant la sessió plenària del mes d'abril.

El punt va comptar amb el vot favorable de l'equip de govern (Santa Perpètua en Comú i PSC) i del grup Republicà i l'abstenció de Ciutadans.

El Pla director té la finalitat de planificar "la posada en marxa de les accions socials i edificatòries no només al cementiri sinó també a la finca municipal que inclou el recinte funerari, el seu espai enjardinat i l'aparcament", segons va exposar Navarro que va afegir que també inclou les mesures urbanístiques necessàries en el planejament. El Pla director proposa la inclusió del Cementiri i del Camí del Cementiri en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic.

Navarro va explicar que al Pla Director s'inclouen dues línies estratègies amb quatre accions socials i altres quatre urbanístiques. Les estratègies socials estan vinculades al servei funerari i mortuori relatives a la concessió, el servei, el hàbits i costums i la normativa d’aplicació i inclou totes aquelles actuacions pensades per a les persones usuàries i la seva atenció. Pel que fa a les estratègies arquitectòniques i urbanístiques estan vinculades a la millora patrimonial del servei i del seu entorn i s’inclouen totes aquelles mesures que l’Ajuntament ha d’emprendre per protegir el seu patrimoni, millorar l’entorn i regular a nivell urbanístic i paisatgístic els valors determinants de cementiri municipal.

L'Ajuntament va adjudicar la gestió del Cementiri Municipal a l'empresa Truyols l'any 2004 una funerària que ha fet 150 anys d’història i que avui gestiona 7 tanatoris, inclòs el de Santa Perpètua, i els serveis funeraris de 10 municipis de l’entorn, a més del de la nostra ciutat. La concessió administrativa dissenyada l’any 2004 finalitza l’any 2049.

Habitatge

D'altra banda, el Ple també va aprovar la modificació del Reglament regulador per a l'adjudicació, l'autorització i les normes d'ús en règim de cessió o lloguer social del programa d'habitatge social de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest reglament té l’objectiu d'ordenar i regular l'adjudicació, l'autorització d'ús, la claredat de criteris i la regulació de les normes que han de regir el Programa d’Habitatge Social per a persones o unitats de convivència del municipi de Santa Perpètua per les quals la situació de precarietat econòmica i/o dificultats d’integració social deriven en un risc d’exclusió residencial i, per tant, en una necessitat de disposar d’un recurs habitacional que eviti l’exclusió social d’aquestes persones, segons va explicar el regidor d'Habitage, Sergi Hernández. La modificació actualitza el marc legal i s'adapta també al cartipàs municipal que en la darrera revisió ha creat la Unitat d'Habitatge. El regidor va explicar que Santa Perpètua disposa de vuit habitatges que provenen de l'adquisió per tanteig o convenis de cessió amb l'Agència Catalana d'Habitatge o entitats bancàries. El punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de Cs que es va abstenir.

D'altra banda, la Corporació també va aprovar una modificació de crèdit per un import d'1.162.000 euros; dels quals 1.040.000 euros procedeixen de romanents de tresoreria i la resta d'una subvenció del MOVES i de baixes de partides econòmiques. Aquest punt es va aprovar amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.


Foto: Cementiri Municipal durant la darrera festivitat de Tots Sants / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política