hola

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) promou una moció sobre l’alliberament de les patents de les vacunes al món. La formació explica, en un comunicat, que proposa a la resta de grups municipals de l’Ajuntament una proposició per posicionar-se a favor de l’alliberament de les patents de les vacunes, per afavorir que la vacuna arribi a tota la ciutadania del món. El portaveu del grup municipal de SPEC, Adelino Macías, considera que “estem davant d’una pandèmia global i només la guanyarem si tot el món té accés, de forma ràpida i fàcil, a la vacuna. La inversió pública ha de tenir una resposta solidària de les empreses farmacèutiques”.

La introducció del text de la proposició fa referència a que Santa Perpètua, "com bona part de les ciutats i pobles del planeta, han vist emmalaltir milers de veïns i veïnes i han patit la mort de moltes persones estimades, la majoria gent gran" i afegeix que també han viscut les restriccions dels drets i de les llibertats de la seva població. La formació assenyala que malgrat l’esforç enorme de la ciutadania i les institucions, han augmentat les desigualtats, especialment les relacionades amb la salut i que "a escala planetària, la pandèmia de la COVID-19, que va ser declarada fa un any, ha causat prop de 3 milions de morts segons l’Organització Mundial de la Salut. La malaltia també està fent augmentar la pobresa i les desigualtats arreu del món".

L’alliberament de les patents de les vacunes ha estat recolzada recentment pel president dels Estat Units, Joe Biden, i es debat a la Unió Europea. “No és només una qüestió de solidaritat, és una qüestió de supervivència. Davant d’una situació excepcional, calen mesures excepcionals. El món serà millor si guanyem, units, la Còvid-19”, ha assenyalat la presidenta del grup municipal de SPEC i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.


Foto: La formació presentarà una proposició on demana el suport de la resta de grups / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política