hola

"Sis dones i un infant assassinats en set dies. Aquesta xifra esfereïdora marca la que podem considerar com a setmana negra de la violència masclista contra les dones i des de l'Ajuntament de Santa Perpètua no podem i no volem ser indiferents a aquesta xacra social que ens afecta com a ciutadania".

Amb aquesta frase comença la declaració institucional de la Junta de Portaveus (SPEC, Republicà, PSC i Cs) contra la violència masclista que ha llegit l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, abans de l'inici del Ple del mes de maig.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda declara el seu rebuig absolut a qualsevol acte de violència masclista i referma el seu compromís en la lluita contra aquesta xacra social. També insisteix en que a través del Pla Municipal d'Igualtat 2018-2021 té la voluntat de fer prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat en totes les polítiques que es vagin desenvolupant, especialment des de la Regidoria d'Igualtat i en tots els àmbits.

L'Ajuntament de Santa Perpètua demana, com ha fet l'Associació de Dones Jutgesses, que "els assassinats masclistes deixin de ser tractats als mitjans de comunicació com a successos i passin a tenir la mateixa cobertura informativa que es va fer amb les víctimes del terrorisme, on es va prioritzar el respecte a les víctimes i es va aconseguir crear fortes conviccions de rebuig en tota la societat".

També es demana al Govern de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya la revisió, la millora i modernització de tots els dispositius i serveis per arribar a temps per evitar la mort de dones víctimes de la violència masclista i que es posi en marxa una campanya de millora i modernització dels protocols de totes les administracions així com la revisió dels mecanismes que no estan funcionant.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política