hola

Arrel de la marxa exploratòria: La nit i els carrers són nostres! organitzada l'any passat per Arran, la CUP, Endavant i Col·lectiu Punt 6, el grup de dones que hi va assistir s’ha organitzat per redactar i presentar una moció a l’Ajuntament on s’inclouen propostes per fer de Santa Perpètua "un espai més segur, més comunitari i més feminista".

La proposta, que han presentat a l'Ajuntament aquest 1 de juny, recull totes les mancances detectades durant aquella exploració i diverses actuacions de millora. La moció demana auditories de seguretat i accessibilitat periòdiques de tot el municipi per intervenir en l’enllumenament dels “punts foscos” o la ampliació de voreres difícilment transitables; augmentar la freqüència i els horaris del bus urbà així com revisar la connectivitat amb els municipis veïns; tenir en compte i afavorir la vida social i comunitària a través d’un mobiliari urbà que convidi a la socialització, a més de l’obertura d’espais com els patis d’escola o altres equipaments municipals en horaris més amplis o la incorporació de més lavabos públics oberts durant tot l’any.

També reclama que es consideri establir una millor senyalització dels espais públics i llocs d’interès, així com que es revisi el nomenclàtor de carrers per tal de visibilitzar més noms de dones. Per últim, volen, no només que s’apliqui el protocol d'agressions masclistes en tots els àmbits possibles sinó que en els nous projectes que s’engeguin s’introdueixi la perspectiva feminista.

Una vintena de dones va recórrer el 17 de gener de 2020 els carrers i places de Santa Perpètua amb la intenció de reconèixer i assenyalar aquells punts i elements de l’urbanisme que generen sensació d’inseguretat vers les dones. L'acte, dinamitzat pel Col·lectiu Punt 6, va reflexionar sobre com es pot revertir aquesta situació i dissenyar un urbanisme pensat per les persones i no només per a la mobilitat de vehicles i l’edificació d’habitatges.

Les formacions vinculades a l'esquerra independentista del municipi assenyalen que "les dones tenim molt a dir com a expertes del nostre propi territori, el transitem i el vivim diàriament, i aquest coneixement posat en pràctica ens farà guanyar en espais per a la ciutadania". En un comunicat afirmen que l’urbanisme feminista pretén qüestionar els diferents aspectes que conformen una ciutat: mobilitat, espai públic, equipaments, serveis, habitatge, participació comunitària i seguretat, per tal de desenvolupar intervencions i accions concretes que facin que totes les persones, independentment de les seves característiques socials, els puguin utilitzar i gaudir en igualtat de condicions".

El comunicat clou que "repensar conjuntament el model d’urbanisme existent és el primer pas per reivindicar-ne un de nou, més social, més feminista i més adaptat a les necessitats i característiques de totes les ciutadanes i ciutadans".

Foto: Marxa exploratòria celebrada al gener de 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política