hola

El procés participatiu del Pacte de Ciutat s'iniciarà el 30 de juny amb la primera de les sessions de les Meses. Aquest organisme estarà format per diferents agents de la ciutat i persones especialitzades i expertes en les diferents temàtiques que treballaran i valoraran les propostes presentades per la Corporació en cadascuna de les línies estratègiques convocades. El Consistori ha convocat un total de sis sessions entre els dies 30 de juny i 14 de juliol, la participació a les quals és mitjançant invitació. El procés s'obrirà a la ciutadania del 19 al 26 de juliol a través d'una consulta telemàtica a la plataforma Decidim.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha indicat que les accions del Pacte estan dotades amb 2,3 milions d'euros i ha mostrat la seva satisfacció per l'inici d'aquesta nova fase en la qual el Pacte s'obre a tota la ciutadania. "Confio que amb la suma de tothom, representants polítics, agents socials, entitats i en general tots els veïns i veïnes teixim els millors projectes per a la nostra ciutat", ha assenyalat l'alcaldessa que ha recordat que l'objectiu del Pacte és "reimpulsar la vida econòmica, social i cultural de Santa Perpètua". La primera edil també ha explicat que l'objectiu és elevar el document del Pacte al Ple de setembre per a la seva aprovació.

El Pacte inclou tres grans línies estratègiques que es desplegaran en sis en els dos processos participatius. La primera de les Meses tractarà sobre activitat econòmica, comerç, indústria, ocupació i formació i treballarà el programa d'Indústria 4.0, a més de temes d'economia circular als polígons, competències digitals per a estudiants i persones desocupades i l'impuls de la formació professional.

La segona sessió se centrarà en sectors estratègics de futur, cultura i treball cooperatiu i en temes d'economia social i solidària i tractarà accions com els fons Next Generation de la UE, l'adequació i senyalització de camins en el marc del nou Museu del Treball i la Indústria Viva, els eixos cívics i comercials del municipi i les obres de la Rectoria i les noves prospeccions arqueològiques a Santiga.

L'emergència social, la cohesió, l'habitatge i la salut pública centraran la tercera sessió de les Meses que treballarà en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, en el reforç del sistema sanitari i la posada en marxa d'un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) a Santa Perpètua, en un finançament just per les escoles bressol municipals i el pagament del deute acumulat per part de la Generalitat de Catalunya i en la revisió i ampliació del contracte programa de Serveis Socials.

A la sessió 4 es treballaran els temes relacionats amb la recuperació inclusiva, la igualtat de gènere, a bretxa digital i la gent gran, amb propostes com la construcció d'una residència pública per a la gent gran i la creació de punts digitals d'acompanyament.

Un desenvolupament sostenible, la transició ecològica i la gestió dels residus i equipaments són les temàtiques que es tractaran en la cinquena sessió de les Meses en les quals es treballarà sobre la transformació de sòl patrimonial per a usos com a parcs solars, en el projecte de pèrgola fotovoltaica al carrer de Puig i Cadafalch i en noves proves pilot de recollida de residus.

La darrera de les sessions estarà dedicada al desenvolupament i la mobilitat sostenible mitjançant propostes com la supressió de barreres arquitectòniques a l'estació de la Florida, l'increment de freqüències de la línia R8, el traçat alternatiu de la R3 amb el bypass de connexió de la R3-R8 i la creació d'un intercanviador a la nova estació de Santa Perpètua, la construcció de nous intercanviadors ferroviaris i la correcció dels impactes ambientals d'infraestructures com l'Ap7 i les línies de tren per reduir soroll i contaminació.

 

Foto: Sessió de treball de la Taula del Pacte de Ciutat, formada per tots els grups municipals del Consistori / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política