hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ratificat la declaració de Santa Perpètua com a àrea amb mercat d’habitatge tens als efectes que puguin aplicar-se als habitatges arrendats dels municipis els mecanismes de contenció i moderació de rendes previstos a la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes.

El punt ha estat aprovat pels grups municipals de Santa Perpètua en Comú, Republicà i del PSC i el vot en contra de Ciutadans. La declaració d'àrees amb mercat d'habitatge tens pot tenir una durada màxima de cinc anys. La vigent actualment era transitòria i finalitza el 22 de setembre. La ratificació es va acordar en el Ple ordinari del mes de juny celebrat aquest dimarts de forma telemàtica.

L'Ajuntament proposa diverses accions per atenuar i capgirar la situació de mercat tens. Entre elles, la redacció del Pla Local d'Habitatge; reforçar la captació d’habitatge privat per a la borsa de lloguer mitjançant incentius als propietaris; promoure la construcció d'habitatge d'HPO en regim de lloguer; implementació d'ajuts a la rehabilitació i col·locació d'ascensors en edificis plurifamiliars que ajudin a costejar les despeses extraordinàries dels propietaris i augmenti en nivell d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica; i un protocol d'actuació i definició de recursos per afrontar la problemàtica de l’habitatge ocupat sense títol habilitant.

L’Ajuntament també farà divulgació del contingut de la Llei de contenció de preus de Lloguer i també garanteix una Oficina Local d'Habitatge que augmenti els recursos per evitar la pèrdua de l'habitatge a persones vulnerables. El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, en aquest punt ha reclamat la reducció de l'index de preu referència i ha destacat que "la llei és un pas endavant" per reequilibrar la situació però també ha remarcat que les administracions competents destinin recursos suficients per a la construcció d'habitatge públic. El regidor considera que no es comprensible que l'habitatge protegit tingui preus desorbitats i ha demanat a la Generalitat que trenqui aquest model. També ha criticat que la dificultat de l'accés a l'habitatge "és la conseqüència de l'especulació" dels grans bancs i els grans tenidors amb la complicitat de l'Estat i la Generalitat i ha agraït la feina de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el sindicat de llogateres.

Foto: Imatge de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política