hola

El president d'Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, va agrair de "tot cor" a "la gran família de Santa Perpètua" el seu suport durant els tres anys i 8 vuit mesos que va estar a presó. Cuixart va mostrar una immensa alegria i va expressar la seva emoció durant el seu primer acte públic a Santa Perpètua celebrat el divendres 16 de juliol al parc Municipal en un acte convocat pel Comitè de Defensa de la República. Cuixart va afirmar que tornava a Santa Perpètua "on tot comença" i que ho feia com a president d'Òmnium però també "com a fill de la Maruja de Can Sagal i de l'Antonio".

Cuixart va afirmar que "més enllà de les conviccions ideològiques penso que com a poble hem demostrat que la única fractura social que hi ha és que existeix un 20% de la població de Catalunya que té problemes per arribar a final de mes, no hi ha cap altra divisió" i va afegir que "Santa Perpètua és un referent, és un exemple que no hi ha divisió ideològica, el que hi ha és gent que viu bé i gent que té molts problemes per arribar a final de mes". Cuixart també va recordar que Santa Perpètua i la seva ciutadania l'ha anat forjant com a persona amb les seves conviccions i va insistir que no renunciarà "els seus arrels i defensarè les llibertats i la democràcia".

El president d'Òmnium Cultural va recordar que el mateix dia havia estat a Elna, a la Catalunya Nord, per commemorar el 60è aniversari de l'entitat que va néixer amb l'objectiu de compartir la llengua i la cultura catalana com element de cohesió social sense que ningú renuncii als seus orígens.Per últim va manifestar que "cal ser útil" i va tornar agrair a Santa Perpètua el seu suport durant tots aquests anys.

Esther Cuixart, germana del Jordi, va afirmar que aquest 16 de juliol "es tanca el cercle" que va començar el 16 d'octubre de 2017 amb l'empresonament dels dos Jordis. Va explicar que volien haver organitzar una gran festa però no havia estat possible per la Covid-19. Va agrair públicament el suport dels avis que es reunien tots els dimarts a la plaça de la Vila i les convocatòries cada dia 16 dels CDR. Abans de la intervenció de Jordi Cuixart, una representant del CDR va donar lectura a un manifest on va recordar " el dolor que van sentir quan es van reunir per primer cop a la plaça de la Vila per cridar contra l'empresonament de dos activistes" i va afirmar que "la lluita no s'acaba , ens tornarem a trobar als carrers que sempre seran nostres.... Ho tornarem a fer".


Foto: Cuixart va intervenir en l'acte celebrat al Parc Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política