hola

El president d'Òmnium Cultural, el perpetuenc Jordi Cuixart, va agrair de "tot cor" a "la gran família de Santa Perpètua" el seu suport durant els tres anys i 8 vuit mesos que va estar a presó. Cuixart va mostrar una immensa alegria i va expressar la seva emoció durant el seu primer acte públic a Santa Perpètua celebrat el divendres 16 de juliol al parc Municipal en un acte convocat pel Comitè de Defensa de la República. Cuixart va afirmar que tornava a Santa Perpètua "on tot comença" i que ho feia com a president d'Òmnium però també "com a fill de la Maruja de Can Sagal i de l'Antonio".

Cuixart va afirmar que "més enllà de les conviccions ideològiques penso que com a poble hem demostrat que la única fractura social que hi ha és que existeix un 20% de la població de Catalunya que té problemes per arribar a final de mes, no hi ha cap altra divisió" i va afegir que "Santa Perpètua és un referent, és un exemple que no hi ha divisió ideològica, el que hi ha és gent que viu bé i gent que té molts problemes per arribar a final de mes". Cuixart també va recordar que Santa Perpètua i la seva ciutadania l'ha anat forjant com a persona amb les seves conviccions i va insistir que no renunciarà "els seus arrels i defensarè les llibertats i la democràcia".

El president d'Òmnium Cultural va recordar que el mateix dia havia estat a Elna, a la Catalunya Nord, per commemorar el 60è aniversari de l'entitat que va néixer amb l'objectiu de compartir la llengua i la cultura catalana com element de cohesió social sense que ningú renuncii als seus orígens.Per últim va manifestar que "cal ser útil" i va tornar agrair a Santa Perpètua el seu suport durant tots aquests anys.

Esther Cuixart, germana del Jordi, va afirmar que aquest 16 de juliol "es tanca el cercle" que va començar el 16 d'octubre de 2017 amb l'empresonament dels dos Jordis. Va explicar que volien haver organitzar una gran festa però no havia estat possible per la Covid-19. Va agrair públicament el suport dels avis que es reunien tots els dimarts a la plaça de la Vila i les convocatòries cada dia 16 dels CDR. Abans de la intervenció de Jordi Cuixart, una representant del CDR va donar lectura a un manifest on va recordar " el dolor que van sentir quan es van reunir per primer cop a la plaça de la Vila per cridar contra l'empresonament de dos activistes" i va afirmar que "la lluita no s'acaba , ens tornarem a trobar als carrers que sempre seran nostres.... Ho tornarem a fer".


Foto: Cuixart va intervenir en l'acte celebrat al Parc Municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política