hola

Dissabte es va viure una Diada Nacional de Catalunya marcada per la pandèmia i en format reduït. L'Ajuntament de Santa Perpètua va voler retre homenatge als serveis essencials i especialment al col·lectiu sanitari que durant aquest mes d'any i mig ens ha cuidat i ens segueix cuidant. Per aquest motiu la infermera i adjunta a direcció del CAP Santa Perpètua Patricia Pérez va ser l'encarregada d'hissar la senyera a l'asta del parc dels Països Catalans, on també hi ha un mur homenatge als serveis essencials durant la pandèmia.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que durant aquests mesos han estat 58 les persones residents a Santa Perpètua que han perdut la vida a causa de la Covid-19. Garcia va demanar a Pérez que fes extensiu l'agraïment del poble de Santa Perpètua als professionals dels CAP de Santa Perpètua i va afegir que"tampoc vull deixar d’agrair el treball incansable de les persones dels serveis essencials, especialment el personal de la sanitat pública, que ens han cuidat durant aquests mesos i que ho continuaran fent. A totes elles, avui, els hi devem la nostra responsabilitat i solidaritat. Vull agrair a la Patricia Pérez, infermera i adjunta a la direcció del Cap de Santa Perpètua, la seva participació en aquest acte, en la hissada de la senyera, com a símbol del nostre més sincer agraïment."

La primera edil va agrair "a les perpetuenques i perpetuencs l’alt nivell de civisme i solidaritat que estan demostrant i que ens ha portat a que, en aquests moments, 18.232 persones, més del 78% de la població major de 12 anys, estigui vacunada amb la pauta completa. Animo a totes les persones que encara no ho han fet, a que es vacunin el més aviat possible, per protegir-nos de forma més segura, doblegar la pandèmia i salvar vides."

El discurs institucional de la Diada Nacional va recordar també el perpetuenc Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i a la resta de polítics i líders socials empresonats. L'alcaldessa va subratllar que avui estant en llibertat per l’indult atorgat, una decisió política que va qualificar de "molt encertada" i que "afavoreix un nou clima de diàleg i distensió".

Isabel Garcia va insistir que "per primera vegada, en molts anys, avui tenim un govern a l’Estat que reconeix l’existència d’un conflicte polític, sent aquest reconeixement una condició prèvia i imprescindible per trobar solucions compartides des de la política". L'alcaldessa va destacar l'oportunitat que suposa la Taula de diàleg entre els governs català i espanyol per a construir un acord que pugui ser refrendat pel poble de Catalunya. "Desprès de molts anys, avui la Taula de diàleg entre els governs de Catalunya i d’Espanya, que ha de començar els seus treballs en aquest mes de setembre, és una gran oportunitat que hem de saber aprofitar, perquè la gent d’aquest país ho necessita. Necessitem encetar una nova etapa de diàleg i negociació, de grans consensos i acords per avançar. La millor manera de fer-ho és construir àmplies majories al voltant d’un acord de la Taula de Diàleg que pugui ser refrendat pel poble de Catalunya., segons va expressar.

La Diada de 2021 va recordar la commemoració dels 50 anys del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides, on va rebre la Medalla de la Pau de les Nacions Unides i on va passar a la història la seva frase "I am a Catalan" i la seva defensa de Catalunya quan encara estava vigent la dictadra franquista, era 1971. L'alcaldessa va voler tancar el seu parlament amb un record i repetint una frase de Pau Casals: “Som fulles d’un mateix arbre, i l’arbre és la Humanitat”.

Les entitats i partits polítics Agrupació Sardanista, Els Comerciants, Associació de Veïns Can Folguera, Ball de Gitanes, Centre Vila associació veïnal, l'Escola de Karate Senhi Dojo, el Centro Cultural Andaluz, la Coral Renaixença, ERC i Jovent republicà, Espiral Catalunya, Òmnium Cultural, PSC, Penya Barcelonista i Santa Perpètua en Comú van participar de l'ofrena floral. També es van afegir a l'homenatge, les entitats Agrupació de pensionistes i jubilats Casal d'avis de la plaça de la Vila, Amics de Santiga, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Associació Local contra el càncer, Aula d'Extensió Universitària, el CREM i els Gegants de Santa Perpètua.

El parc dels Països Catalans va acollir dissabte la celebració de l'Onze de setembre on hi ha el monument dedicat a la Diada on es va fer l'ofrena floral.


Foto: Patricia Pérez, infermera i adjunta a la direcció del CAP Santa Perpètua, va hissar la senyera al Parc dels Països Catalans / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política