hola

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència en situació de sequera de Santa Perpètua de Mogoda. Aquest pla determina les limitacions en l’ús de l’aigua que s’apliquen per a cada escenari de sequera així com un seguit de mesures preventives. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú, PSC i Cs i l'abstenció d'ERC.

El pla estableix els volums lliurats per a abastament de població en les diferents situacions, que van des de 250 litres per habitant i dia en situació d'alerta fins a 160 litres per habitant i dia en situació d'emergència 3. El consum a Santa Perpètua se situa en una mitjana al voltant dels 190 litres per habitant i dia, fet que permet que en situacions d'alerta, excepcionalitat o en emergència 1, no cal prendre mesures operacionals addicionals a les obligatòries per l'Agència Catalana de l'Aigua.

En emergència 2 i 3, caldria efectuar talls parcials, de nit, sempre aplicant les més adequades per a cada estat de sequera. Els consums industrials es tractaran de forma independent. Les reduccions de consums industrials s'estableixen en un 5% en situació d'alerta, un 15% en excepcionalitat i un 25% en situació d'emergència.

El municipi de Santa Perpètua de Mogoda disposa d’una xarxa mallada de gairebé 150 km de longitud dividida en diferents zones i sectors. Els usos més importants són el domèstic i l'industrial.

El regidor de Canvi climàtic i Transició Energètica , Sergi Hernández, va posar en valor el pla de sequera així com el fet de disposar d'una xarxa eficient i va destacar "el bon ús del consum de l'aigua que fa la ciutadania de Santa Perpetua ja que només hauran restriccions en els episodis de sequera més greus"

La portaveu d'ERC, Montse Vinyallonga, va manifestar que el seu grup s'abstenia en aquest punt ja que durant l'exposició pública presentarà propostes per millorar el pla. Hernández no va entendre aquesta postura ja que considerava que durant l'elaboració havia tingut temps sufient per fer les propostes i es podrien haver estudiat i incorporat al document com va passar amb algunes aportacions del grup de Ciutadans. 

La totalitat de l'aigua potable que es consumeix, aproximadament uns 2.200.000 m3 l'any, procedeixen del riu Ter i del Llobregat. L’aigua del Ter es tracta a la potabilitzadora de Cardedeu, des d'on es dirigeix als dipòsits de Gallecs i Reguladors situats ja al municipi de Santa Perpètua. L’aigua del Llobregat, que es potabilitza a la planta d'Abrera, s'impulsa fins al dipòsit de Can Llong, a Sabadell i finalment fins als dipòsits de Santiga a Santa Perpètua.

El consum domèstic és el més rellevant, ja que suposa més de la meitat del consum total (52%), en quant a l'estacionalitat hi ha un augment considerable dels consums per als mesos d’estiu, sobretot al juliol, principalment en els usos domèstic i comercial, degut al reg i piscines. En aquest mes es registren una mitjana de 218,5 litres habitant dia. En canvi al desembre el consum és de 174,3 litres.

El consum industrial suposa el 19% del total; el comercial, el 17%; el d'obres, el 8%; i el municipal, el 4%

Per tal d'assegurar l'eficàcia del Pla d'Emergència, s'haurà de revisar periòdicament el contingut del Pla, tant els valors de referència com les mesures a aplicar, cada vegada que ho sol·liciti el Comitè de Seguiment de Sequera i com a mínim cada 5 anys.


Foto: Un dels dipòsits d'aigua ubicats a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política