hola

 

El Ple de la Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició que defensa una Formació Professional digna i de qualitat i insta a la Generalitat a augmentar les places públiques, a destinar els recursos necessaris, incrementar la inversió i combatre les desigualtats. La proposta també reclama Fer públic el mapa de l’oferta de cicles formatius a tota Catalunya i elaborar un mapa de necessitats formatives al territori, prèvia prospecció del mercat i consulta al municipi així com elaborar un Pla contra l’abandonament escolar prematur, especialment en els cicles formatius de grau mig.

D'altra banda,la Corporació ha condemnat enèrgicament la violència que pateixen les persones del col·lectiu LGTBI per la seva orientació i identitat sexual i referma el compromís per avançar en la millora i consolidació dels seus drets. La proposta també insta el Govern de la Generalitat a implantar el Pla Estratègic de convivència escolar per impulsar la igualtat de tracte als centres escolars per a les persones LGTBI i que els governs de l'Estat i autonòmics, dotin de les eines suficients, tan econòmiques com personals a les entitats locals, per la posada en marxa de campanyes de sensibilització, informació i formació, sobre la realitat de les persones pertanyents al col·lectiu LGTBI.

El Ple de l'Ajuntament també ha sol·licitat per unanimitat l’aprovació urgent de nous contractes programa de serveis socials per ampliar el finançament, millorar els preus, ampliar serveis i atendre la diversitat territorial en indicadors de vulnerabilitat També reclama al govern de la Generalitat de Catalunya la renovació i actualització de la Cartera de serveis socials per donar resposta a noves necessitats en aquest àmbit.

La sessió de setembre va aprovar per unanimitat una proposició per promoure l’acollida i l’asil de persones refugiades de l’Afganistan i per a la defensa dels Drets Humans i on Santa Perpètua es compromet com a municipi d’acollida. També per unanimitat es va aprovar una proposició per sol·licitar el retorn de l’IVA reduït del 10% del sector de la perruqueria, barberia i estètica

Per últim, amb només l'abstenció de Ciutadans, es va aprovar una proposició en defensa de polítiques públiques viables per reduir el preu de la llum i on es reclama recursos per crear comunitats energètiques a tots els barris, amb energies renovables i netes. A més es demana solucionar la greu situació que pateixen moltes famílies amb caigudes contínues del subministrament elèctric a les seves llars i assegurin la continuïtat i la qualitat del servei.

Després de la sessió plenària, el portaveu de Cs, Kevin Romero,va argumentar que el seu grup es va abstenir ja que considera que la proposició que va presentar el PSC és una "moció propaganda" ja que fa d'oposició al seu mateix Govern.Romero també va explicar que el seu grup comparteix la gran majoria de les mesures que es reclamen a excepció de la creació d'empreses públiques elèctriques ja que al seu entendre "ni és més barata, ni més verda" i ha posat com exemple l'elèctrica de l'Ajuntament de Barcelona que la considera "un xiringuito per col·locar gent".


Foto: La Coporació va aprovar sis proposicions municipals, entre d'elles, la defensa de la FP  / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política