hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat durant la sessió celebrada aquest dijous 30 de setembre el document del procés participatiu del Pacte de Ciutat de Santa Perpètua. Aquest acord de consens polític i social recull els reptes a superar, les línies estratègiques d’intervenció i presenta la relació de propostes per reimpulsar la vida econòmica, social i cultu-ral de Santa Perpètua. Un total de 86 persones han participat en aquest document, 52 d'elles durant les sis sessions presencials dels processos participatius celebrats el mes de juliol.

Sota l’eslògan Teixim futur i esperança, el Pacte de Ciutat recull el treball del Govern Municipal, la Taula del Pacte, les aportacions rea-litzades a les sessions participatives amb agents de la ciutat experts en els diferents àmbits i aquelles rebudes mitjançant el procés de participació telemàtic realitzat a la plataforma web Decidim entre els dies 19 i 30 de juliol. A través d’aquest últim van participar quinze persones, on es van recollir un total de setze propostes, entre d'al-tres, la gestió eficaç dels residus, la instal·lació de pantalles acústi-ques a l’AP-7 o la creació d’una xarxa de punts de càrrega de vehicles elèctrics.

El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Mací-as, va afirmar durant la sessió plenària que és un dia per felicitar-nos i va agrair a totes les persones que han participat en aquest procés la seva implicació en el Pacte de Ciutat. Va recordar que el Pacte està dotat amb 2,3 milions d'euros i que tota aquesta inversió ha estat fruït del consens entre els partits i la ciutadania per revitalit-zar Santa Perpètua. També va informar que algunes propostes del document no compten amb dotació econòmica i que serà necessari cercar finançament per executar-les.

El portaveu de Ciutadans, Kevin Romero, va destacar els consens entre les forces polítiques i la ciutadania per arribar a aquest acord però va lamentar que durant el procès participatiu online només es van interessar quinze persones, fet que posa de manifest la desconnexió entre la població i la vida política.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va indicar que cal establir un espai de reflexió per incentivar la participació ciutadana, va valorar positivament el document del Pacte i va destacar les aportacions fetes i la participació en les sis sessions presencials durant el procés participatiu del Pacte de Ciutat.

En aquestes sessions van participar 52 persones representants d'empresaris, entitats, comerciants, sindicats, tercer sector i perso-nes relacionades directament amb el municipi.

El Pacte de Ciutat de Santa Perpètua de Mogoda es concreta en tres línies estratègiques. La primera és la recuperació de l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, la formació, la innovació, el treball cooperatiu i els sectors de futur; La segona; la preservació i enforti-ment de l’equitat, la cohesió social, la inclusió i la perspectiva de gè-nere; i la darrera, l’impuls de l’estratègia de ciutat orientada al desenvolupament sostenible, la transició energètica i l’emergència climàtica i la protecció del medi ambient.


Foto: La sessió va ser telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política