hola

La majoria d'ordenances i taxes municipals de Santa Perpètua s'incrementaran l'any vinent un 3,10%, equivalent a la pujada de l'IPC del mes d'agost. El Ple de l'Ajuntament així ho ha acordat en la sessió extraordinària celebrada ahir a la tarda. El punt, que era una aprovació inicial, va ser votat a favor per part dels regidors de l'equip de govern, format per Santa Perpètua En comú i PSC, i amb els vots contraris dels grups Republicà i de Cs.

La Taxa per la Gestió de Residus no seguirà aquesta mitjana de 3,1% sinó que s'actualitzarà al 10,05% sumant-hi els recàrrecs que aplica la Generalitat per l'aportació de tones amb un baix nivell de separació de residus i la presència d'impropis. Així al 2022 pujarà 9,50 euros per domicili i la taxa serà de 104 euros per habitatge.

Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI) s'aplicarà un canvi en el tipus impositiu que passarà del 0,551% al 0,568% i l'increment serà del 3,10%. En canvi, l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica es congela.

D'altra banda, l'actualització de la tarifa de Guals en sòl industrial s'incrementarà una mitjana del 18,50%.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha especificat que la congelació de l'impost de vehicles i l'augment que ha qualificat de moderat en l'IBI i en la Taxa de residus suposarà un creixement per sota del 3%.

La portaveu del grup municipal Republicà, Montserrat Vinyallonga, va destacar que continuen esperant dades sobre el cost real de la gestió de residus al municipi i polítiques noves que afrontin aquest problema i facin que la taxa sigui justa.

El portaveu del PSC, Pere García, va dir sobre la taxa de residus que continuem suspenent perquè no reciclem i va especificar que aquest any la penalització de la Generalitat per no fer-ho bé suposarà uns 360.000 euros que haurà de pagar l'Ajuntament de Santa Perpètua.

El portaveu de Cs, Kevin Romero, va titllar l'actual taxa de residus de recaptatòria i va preguntar si està pensat en algun canvi per premiar a qui separa i castigui a qui ho faci malament.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va remarcar que tot i l'increment la taxa es manté per sota de la mitjana de localitats veïnes que han de pagar de mitjana 130 euros.

El portaveu socialista va recordar que si no hi ha ingressos no es pot donar serveis i que és injust deixar sense serveis o ajudes a persones que no poden pagar quan hi ha persones que sí poden pagar però no volen.

El portaveu de Cs, Kevin Romero, va acusar l'equip de govern d'incrementar la taxa per ús de les terrasses a la restauració i va posar en dubte que es faci servir com a referència l'IPC per decidir augmentar els tributs.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va assegurar que es tracta d'una fiscalitat justa, moderada i adaptada a les circumstàncies i va subratllar que el principal objectiu és mantenir el nivell de qualitat de serveis a la ciutadania i l'escut social. També va assegurar que l'impacte real de l'augment dels tributs serà de poc més del 2% de mitjana.

S'aprova una modificació de crèdit per import de més de 2 milions d'euros

El Ple extraordinari també ha aprovat un expedient de modificació de crèdits per valor de 2.122.955,97 euros. Aquests diners es destinaran, entre d'altres, a projectes definits en el pacte de ciutat aprovat pel Ple. En concret, ara es destinen 981.850 euros al projecte d'eixos cívics i comercials per a la pacificació del trànsit al municipi, a la comunitat energètica de la pèrgola solar fotovoltaica del carrer de Puig i Cadafalch (500.000 euros) i a les obres i la museïtzació del Vapor (530.000 euros).

El punt va comptar amb els vots favorables de Santa Perpètua EnComú i PSC i l'abstenció del grup Republicà i de Cs.


Foto: El Ple extraordinari es va celebrar de manera telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política