hola

La Corporació Local ha aprovat per unanimitat una proposició de foment i suport a l’esport femení. La proposta insta a la Diputació de Barcelona a facilitar ajut tècnic i material als ajuntaments, consells esportius municipals o comarcals i entitats sense ànim de lucre que fomentin la pràctica de l'activitat física i la promoció de l'esport femení.

La proposta municipal recorda que Santa Perpètua aquest darrer trimestre de l'any celebra dos esdeveniments esportius de "primer ordre": la final de la Lliga Catalana femenina d'hoquei patins, que va tenir lloc el 22 i 23 d'octubre; i la trobada de seleccions territorials sub-12 de futbol 7 femení, que tindrà lloc al desembre. La celebració d'aquests esdeveniments, explica el consistori, "són fruit de la política de foment i promoció de l'esport femení que realitza l'Ajuntament de Santa Perpètua des de fa anys, en col·laboració amb les entitats esportives del municipi".

La proposició demana que s'adoptin mesures de foment i suport a l'esport femení com el desenvolupament de campanyes específiques de promoció de l'esport femení de base a l'entorn territorial de l'entitat, especialment entre la població en edat escolar, visualitzant figures esportives femenines.També reclama impulsar els equips esportius femenins que participin a competicions federades; l'organització d'actes esportius o de competicions esportives femenines; i la difusió de codis de bones pràctiques relatives al bon comportament, el joc net, el respecte i la lluita contra el sexisme.

Altres de les mesures de suport, que recull la proposta, és l'adequació de les instal·lacions esportives, especialment els vestuaris i espais comuns, a la pràctica esportiva femenina i fomentar l'increment de la presència femenina a l'estructura organitzativa i decisòria de les entitats esportives; i l'increment d'entrenadores i àrbitres i jutges a competicions esportives oficials.Per últim, es demana impulsar accions que facilitin la integració i la inclusió, a través de la pràctica esportiva, de dones migrants, en risc de pobresa i/o exclusió social.


Foto: Final de la Lliga Catalana que es va celebrar aquest cap de setmana a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política
Ciutadans vol que Sant Jordi sigui festiu a Catalunya i declarar-ho patrimoni de la humanitat
24 Abr 2024 14:15 - RedaccióCiutadans vol que Sant Jordi sigui festiu a Catalunya i declarar-ho patrimoni de la humanitat

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha reclamat que "la diada [ ... ]

Política