hola

ERC de Santa Perpètua ha destacat en un comunicat que el Govern de la Generalitat destinarà 3 de cada 4 euros a polítiques socials: educació, salut, drets socials, habitatge, ocupació i transport públic i titlla la proposta de l'executiu que lidera el president Pere Aragonès com els "pressupostos més elevats i socials de la història". La formació explica que el pressupost, de 38.139 milions d’euros, fa un clar gir a l’esquerra per impulsar transformacions en l’àmbit social, democràtic, ecologista i feminista que hi ha previstes al pla de Govern.

ERC informa que també s'incorpora una partida extra destinada a polítiques per la gent i més de 1.000 milions d’euros a millorar hospitals, CAPs i a seguir fer front a la pandèmia. Com a gran novetat s’implementarà la gratuïtat de l’educació infantil de 2 a 3 anys, així com reduir les ràtios de P3 de 25 a 20 alumnes.

La formació local expressa que també és "el pressupost més feminista del Govern" ja que el nou Departament d’igualtat i feminismes serà dotat amb 92 milions d’euros, els quals es destinaran fonamentalment a la prevenció, l’atenció i la reparació de les violències masclistes, en polítiques per garantir la conciliació i el temps de cures, en contra la discriminació i en el suport dels col·lectiu LGTBI+. En el marc de la violència de gènere, com a novetat, es garantirà l’assessorament jurídic a la víctima des del minut zero de la denúncia, a més, el Govern concedirà un ajut extraordinari a les famílies de dones mortes per violència masclista. Una altra mesura, que destaca ERC, s’adreça a les víctimes d’una agressió per delicte d’odi que necessitin una reconstrucció, i consisteix en la creació d’una prestació per cobrir les despeses derivades de la intervenció quirúrgica.

També informa que es destinaran 400 milions d’euros a la renda garantida de la ciutadania i partides destinades a condonar el deute a les 35.000 famílies vulnerables en l’àmbit de la pobresa energètica, per donar un impuls a la llengua catalana així com un increment en el pressupost de cultura. Finalment i com a novetat es posarà en marxa una companyia energètica pública.


Foto: ERC de Santa Perpètua ha valorat la proposta de pressupostos del Govern / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política