hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua aprovarà avui en la sessió ordinària una proposició en commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'erradicació de la Violència Masclista en la qual es compromet a fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que arribi totes les polítiques desenvolupades a través de les seves regidories, a través del seu Pla Municipal d'Igualtat 2018- 2021.

La proposició que presenten els quatre grups municipals recorda que la darrera reforma de la Llei de dret de les dones a l'erradicació de les violències masclistes introdueix noves formes de violència com l'obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius; la violència de segon ordre; la violència vicària; la violència digital; la violència en l'àmbit de la vida política i l'esfera pública; i la violència en l'àmbit institucional. Els grups municipals assenyalen que "les violències sexuals atempten el principi de llibertat individual", reiteren "tot el suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn" i insisteixen que "no podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l'amenaça d'unes agressions sexuals que ja haurien d'estar desterrades d'una societat democràtica i lliure".

L'Ajuntament es compromet amb aquest proposició a continuar desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència masclista des de diferents àmbits dins de les competències municipals i també a assegurar l'efectivitat dels drets de les dones, lesbianes i trans, adolescents i nenes, a una vida lliure de violències establint procediments i mesures per evitar la violència institucional.

Aquesta serà una de les dues proposicions que aprovarà avui el Ple de la Corporació local que es reunirà a les 19 h a la Sala de Plens. El decurs de la sessió es podrà seguir en directe a través de Ràdio Santa Perpètua i a través del facebook de l'emissora i de l'Ajuntament.

L'altra proposició la presenten els grups municipals de SPEC, Republicà i PSC per al traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. Els grups exigeixen al Govern de l'Estat l'execució urgent de la inversió infraestructural pendent en tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, que compleixi amb els terminis del Pla de Rodalies i amb les millores necessàries per incrementar la capacitat i seguretat de la xarxa, augmentar l'accessibilitat, adequar les estacions i la renovació del parc mòbil. L'Ajuntament demanarà als governs de Catalunya i de l'Estat que prioritzin la construcció del bypass R3-R8 a Santa Perpètua de Mogoda, així com la construcció dels intercanviadors ferroviaris entre les línies R8 i R4 (Barberà del Vallès), i de la Línia R8 amb les línies S1 i S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat del Vallés i Rubí. A la Generalitat també li demana que l'any vinent desplegui completament la T-Mobilitat.

Respecte els punts de l'ordre del dia, el Ple de novembre preveu aprovar de manera inicial el Pla Local de Joventut i prorrogar el Pla Municipal per la Igualtat de gènere. També caldrà aprovar un acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Santa perpètua i de Palau-Solità i Plegamans. També destaca un expedient de modificació de crèdits per valor de 124.952,50 euros.

 

Foto: Acte commemoratiu del 25N de l'any 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política