hola

 

El Ple de la Corporació va aprovar el pressupost municipal per al 2022 que ascendeix a 36,7 milions d'euros durant la sessió celebrada aquest dijous 23 de desembre. La proposta va rebre el suport de l'equip de govern (Santa Perpètua en Comú i PSC) i el vot en contra dels grups de l'oposició (Republicà i Ciutadans). La xifra suposa un increment de 3,9 milions d'euros en relació al pressupost inicial de 2021. L'empresa municipal Mogoda Serveis compta amb 4,7 milions d'euros, uns 300.000 euros més que aquest any, i al Consorci de Can Filuà s'hi destinen 67.000 euros, pràcticament igual que enguany.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia va afirmar que els principals objectius del pressupost són "fer front a la crisi de la Covid-19 sense deixar ningú enrere, sumar sinergies per la recuperació econòmica, social i ambiental en la que ens trobem i seguir construint la Santa Perpètua del futur" i va afirmar que "la nostra prioritat principal és mantenir les polítiques d’escut social per atendre la ciutadania". La primera edil va recordar que els gairebé 37 milions d'euros de pressupost es venen a sumar els 9 milions d'euros del Pla d'Inversions i que compta amb "diversos aliats:l’execució del Pla Plurianual d’Inversions, incloses les propostes aprovades dins del Pacte de Ciutat, els pressupostos de la Generalitat i d’Espanya, i els fonts europeus que ens puguin arribar". L'alcaldessa va destacar que és un pressupost que "consolida l’aposta per la cohesió social de Santa Perpètua i la prestació de serveis públics de qualitat" però va expressar que les finances municipals tenen dues incògnites importants: l’efecte de la reforma de l’Impost de la Plusvàlua sobre els ingressos municipals i com afectarà l'IPC que al novembre era ja del 5,6%. Isabel Garcia també va enumerar les prioritats més destacades del pressupost com la lluita contra les desigualtats; la lluita per la igualtat entre les persones, posant l’èmfasi en l'erradicació de les violències masclistes; la promoció de la creació d’ocupació i riquesa per a tothom, impulsant l’estratègia del vehicle elèctric, la logística i la indústria 4.0; la lluita contra el canvi climàtic; avançar en l'accessibilitat ampliant les àrees de plataforma única per donar prioritat al vianant i la redacció d’un nou Pla de Mobilitat que impulsi la sostenibilitat; i seguir modernitzant l’Ajuntament.

Durant la presentació del pressupost, el primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Hisenda, Adelino Macías, va destacar que el 34% del pressupost es destina a despesa social; el 30,5% a Territori, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local; i el 35,5% a Serveis Centrals. També va informar que la plantilla de l'Ajuntament era gairebé de 500 treballadors; 400 a l'Ajuntament i 100 a l'empresa municipal Mogoda Serveis.

El portaveu del grup municipal socialista, Pere García, va afirmar que el pressupost té per objectiu "donar resposta a les necessitats de la ciutadania" i "no deixar ningú enrere". García va indicar que està centrat en l'atenció a les persones, serveis de qualitat i recuperació de l'espai públic amb activitats que fomentin la convivència i va afirmar que "volem tornar a gaudir de la Santa perpètua plena de vida" encara que va alertar que la pandèmia encara no s'ha acabat.

La portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga, va manifestar que en aquest temps "no ha canviat res i que cada any es pot fer el mateix discurs sobre el pressupost" que han presentat "sense detalls de partides i amb dades breus". L'edil considera que el govern demostra "poques ganes" d'arribar a acords amb l'oposició i "poques ganes de ser clars" i va manifestar que el regidor d'Hisenda no ha tingut "cap voluntat" de comptar amb el vot favorable dels representants d'Esquerra.

El portaveu de Ciutadans, Kevin Romero també va lamentar que l'equip de govern no explicava amb "detall" el pressupost i que tampoc tenia interès de pactar amb l'oposició. Va posar en valor "els serveis a les persones" que presta l'Ajuntament però va justificar el seu vot contrari per què el pressupost es basa en increment d'impostos i en una recuperació econòmica que no es donarà com preveu l'equip de govern. La sessió plenària es pot veure al youtube de l'Ajuntament 


Foto: El Ple de desembre es va celebrar de forma presencial el dia 23 de desembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política