hola

L'Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha presentat al·legacions al pressupost municipal per l’any 2022 on proposa la reobertura de l’Escola Bressol L’Espiga. La formació assenyala que el centre va ser tancat "per sorpresa i sense una raó documentada i estudiada a priori i esgrimint únicament motius econòmics per la no sostenibilitat" i afegeix que "des de l’ajuntament es va obviar volgudament els motius socials, de justícia social i d’igualtat d’oportunitats que suposa tenir EBM de proximitat i d’accés universal".

La CUP manifesta que la continuïtat d’una escola no és una despesa sinó "una inversió de futur per l’educació i la socialització dels nostres infants i de present per la conciliació i salut familiar"

La formació demana un augment de pressupost per les escoles bressol de menys de 600.000 euros, que representa només un 1,6% del pressupost municipal per tal d’aconseguir; per una banda, la reobertura de l’Escola Bressol Municipal per tal d’oferir prou places per tota la població infantil de Santa Perpètua de Mogoda, que a hores d’ara no arriba al 50% de la població infantil, i per altra banda, la necessària gratuïtat del servei. La CUP explica que "el pagament actual d’una quota, encara que bonificada imprescindiblement per algunes famílies necessitades, suposa que altres famílies, sense dret a ajuts i sense recursos suficients, pugui fer front a la quota de l’escolaritat i on cal sumar-hi la de menjador i d’acollida. Tot aquest pagament dificultat la igualtat d’oportunitats i la conciliació familiar".

La CUP assenyala que no és competència del municipi donar un servei d’Escola Bressol, però en canvi si són de competència municipal el servei d’aigües i funeraris i "aquest govern els manté privatitzats". La formació crítica despeses dels últims anys com la compra d’una nau industrial per més 1.250.000 euros "que fa més de dos anys que està tancada després de la seva compra" i reclama escoles bressol gratuïtes i gestionar el Servei d’Atenció Domiciliària, evitant privatitzacions.

La CUP farà un acte públic el 26 de gener a les 17.30 hores davant l’Escola Bressol Municipal l’Espiga on explicarà l'al·legació i reclamarà la gratuïtat del servei.


Foto: EBM L'Espiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política