hola

La Plataforma Cuidem Gallecs s'ha reunit amb membres d’ERC del Vallès i del Parlament per protegir l’espai Rural de Gallecs.L’objectiu de la reunió, segons ha explicat ERC en un comunicat, era tractar la preservació de l’espai rural de Gallecs i aconseguir-ne una protecció superior. Actualment Gallecs té zones que estan qualificades com a zones urbanitzables industrialment i que per tant s’hi poden desenvolupar nous polígons industrials en qualsevol moment.

Esquerra assenyala que "aquest és el cas del polígon de Can Banús a Santa Perpètua, el qual es va aconseguir frenar el seu desenvolupament al 2017 i l’actual cas de Palau-solità i Plegamans amb el que havia de ser el nou polígon de Can Planes i Llevant i que l’actual equip de govern, liderat pel batlle Oriol Lozano, ha aconseguit aturar".

Durant la trobada, la Plataforma va poder traslladar als diputats les problemàtiques que suposaria la construcció de noves zones industrials i tot el seu desenvolupament "tant des d’una perspectiva hidrogeològica i natural com des d’una perspectiva mediambiental i de contaminació de la zona, recordem, en un context d’emergència climàtica".

La formació expressa que els municipis que toquen amb Gallecs disposen actualment de més polígons industrials, "els quals molts d’ells han quedat antics i no tenen una ocupació del 100%". Les diferents seccions locals d’ERC que toquen amb Gallecs: Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Montcada i Reixac, Lliçà de Vall i Parets del Vallès, han reafirmat el seu compromís conjunt amb la preservació d’aquest espai natural i han unit forces per treballar conjuntament per la protecció ara i en el futur.

La Plataforma palauenca Cuidem Gallecs es va reunir amb els diputats vallesans Josep Maria Jové i Juli Fernández així com membres d’Esquerra Republicana dels dos vallesos


Foto: La trobada es va celebrar al Parlament / ERC

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política