hola

L’assemblea local de la CUP de Santa Perpètua ha presentat al·legacions al pressupost de l’Ajuntament de 2022 per tal que es reobri de manera immediata l’Escola Bressol Municipal L’Espiga i s’ofereixi també ja a les famílies la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys. La CUP argumenta que «amb un augment de 585.000 euros això seria possible» i subratlla que «només representa un 1,6% del total del pressupost ordinari de l’Ajuntament per al 2022».

Ahir dimecres la formació política va donar una roda de premsa a les portes de L’Espiga. Va denunciar que el tancament d’aquest centre educatiu ha perjudicat a barris com La Creueta que no disposen de cap escola propera al domicili. També va explicar que en els darrers cinc anys s’han perdut places i s’han augmentat les quotes. Per a la CUP el servei d’escoles bressol és necessari i si fos gratuït tindria un 80% dels infants d’aquesta franja d’edat escolaritzat, una dada que asseguren també comparteix el regidor d’Educació. «La barrera per a la baixa matriculació és econòmica», segons va expressar la CUP.

La formació política també va argumentar que en un futur pretén que les escoles bressol municipals siguin gestionades de manera directa per l’Ajuntament de Santa Perpètua. El militant de la CUP, Salva Alemany, va explicar que la barrera per aconseguir una escolarització gairebé total és la gratuïtat del servei i que amb l’augment de 585.000 euros es pot aconseguir.

L’objectiu de la CUP és que l’Ajuntament gestioni directament les escoles bressol municipals i millora les condicions de les educadores que hi treballen. La formació política s’ha ofert a entitats i associacions per treballar sobre aquest aspecte que creuen és una mesura socialment justa, d’igulatta d’oportunitats i de conciliació familiar.


Foto: La CUP va convocar l'acte davant de l'EBM L'Espiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política