hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha celebrat la inclusió del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària al municipi en els pressupostos de la Generalitat per l’any 2022. Ho ha fet juntament amb el diputat d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego, qui va assistir ahir a una roda de premsa davant del solar on està prevista la construcció del CUAP.

Isabel Garcia, presidenta del grup municipal d’SPEC, ha assenyalat que des de la formació estan “molt contents” de tenir el CUAP als pressupostos del Govern, “ja que en un moment donat vam deixar de tenir les urgències nocturnes i vam reivindicar el no tenir aquest equipament, no només per tenir aquest servei nocturn que és molt necessari a Santa Perpètua sinó també pels altres serveis que ofereix un CUAP”. Garcia ha expressat que s’espera poder “veure el CUAP fet una realitat el més abans possible”.

El diputat, Joan Carles Gallego, ha explicat durant la roda de premsa l’acord pressupostari de la Generalitat i En Comú Podem. “El treball del partit ha estat aconseguir que els pressupostos del 2022 fossin millors que els inicials que presentava el Govern perquè ara posen al centre de la política pressupostària a les persones”, ha expressat Gallego i ha afegit que la formació ha volgut “donar respostes concretes a les necessitats de la ciutadania”. La presidenta d’SPEC ha afirmat que “no podíem deixar passar l’oportunitat d’un moment d’expansió pressupostària tan important amb la incorporació dels fons europeus de resiliència i recuperació” i que la formació té l’objectiu de fer arribar aquests recursos a tots els racons del país.

El diputat ha parlat de les millores als pressupostos en diferents àmbits, com per exemple en la salut, amb la materialització del nou CUAP de Santa Perpètua i la posada en marxa del dentista públic. Pel que fa a l’educació, un sector que actualment està patint molt els efectes de la sisena onada de la Covid-19, Gallego ha explicat que amb els pressupostos s’ha aconseguit “millorar la gestió i les condicions de les substitucions perquè els infants no quedin desatesos i aquestes substitucions no siguin d’un terç de la jornada, sinó de mitja jornada”. En termes de mobilitat, el diputat ha destacat l’aposta als pressupostos per estudis de trens lleugers que puguin facilitar la connexió de territoris que estan mal connectats. En aquest àmbit, Isabel Garcia ha afegit que a Santa Perpètua s’han posat en marxa projectes de millora de la B-140, reclamant “l’habilitació de la carretera i que el màxim de mercaderies i mobilitat es pugui fer a nivell de transport ferroviari”.

Joan Carles Gallego també ha parlat sobre la incorporació als pressupostos de la Generalitat en matèria de la gestió de serveis bàsics i que estan relacionats amb el canvi climàtic, com la creació d’una empresa energètica pública i la municipalització de la gestió de l’aigua


Foto: Joan Carles Gallego i Isabel Garcia, durant la roda de premsa / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política