hola

La diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Anna Grau, i el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, van valorar les dificultats dels joves d'accés a l’habitatge durant una roda de premsa que va tenir lloc aquest dissabte al barri de Can Filuà.

El portaveu de C’s a l’Ajuntament, Kevin Romero, va manifestar que els joves tenen la necessitat d’emancipar-se però a Espanya la mitjana d’edat per fer-ho és als 30 anys. Romero va comparar la dada amb la resta d’Europa i va evidenciar les diferències que hi ha. Per al portaveu de Ciutadans, el problema és «la manca d’oferta al mercat de l’habitatge i l’elevat preu que s'han de de els fa inaccessibles al jovent». Per a Romero, la precarietat laborar del col·lectiu jove fa també que s’agreugin les possibilitats d’accedir a un habitatge.

La diputada de Ciutadans, Anna Grau, va criticar les mesures intervencionistes com el control del preu de l’habitatge que «fa que disminueixi l’oferta i pugi el preu» o el «regal de diners als joves per al lloguer» que també provoca augment dels preus de manera indirecta. Per a Grau, les polítiques d’accés a l’habitatge han de passar per a que les administracions tinguin en la seva propietat sol propi per construir i afavorir l’accés a col·lectius vulnerables, com els joves. Anna Grau també va lamentar que «el Govern de la Generalitat gasti més en TV3, Diplocat o corrupteles varies que en promoció de l’habitatge» i va explicar que el cal «alliberar sol no per especular sinó per a que la gent pugui accedir». De la mateixa manera la diputada de Ciutadans va manifestar que els joves han de poder accedir a préstecs bancaris sense interès o interessos baixos per compensar «la ferocitat del mercat». «Els jove no volen ocupar habitatges, ni viure amb els seus pares sinó que volen ser adults responsables», va indicar Grau.

En clau local, el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Kevin Romero, va expressar que el seu grup està en contacte permanent amb el regidor d’habitatge per conèixer les accions actuals sobre aquesta temàtica i aportar les seves propostes i idees.

Foto: La formació va oferir una roda de premsa a Can Filuà / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política
Junts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont
22 Abr 2024 13:13 - RedaccióJunts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont

Junts per Santa Perpètua va participar a l’acte del món local de suport al l'expresident de la Generalitat [ ... ]

Política