hola

La diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Anna Grau, i el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, van valorar les dificultats dels joves d'accés a l’habitatge durant una roda de premsa que va tenir lloc aquest dissabte al barri de Can Filuà.

El portaveu de C’s a l’Ajuntament, Kevin Romero, va manifestar que els joves tenen la necessitat d’emancipar-se però a Espanya la mitjana d’edat per fer-ho és als 30 anys. Romero va comparar la dada amb la resta d’Europa i va evidenciar les diferències que hi ha. Per al portaveu de Ciutadans, el problema és «la manca d’oferta al mercat de l’habitatge i l’elevat preu que s'han de de els fa inaccessibles al jovent». Per a Romero, la precarietat laborar del col·lectiu jove fa també que s’agreugin les possibilitats d’accedir a un habitatge.

La diputada de Ciutadans, Anna Grau, va criticar les mesures intervencionistes com el control del preu de l’habitatge que «fa que disminueixi l’oferta i pugi el preu» o el «regal de diners als joves per al lloguer» que també provoca augment dels preus de manera indirecta. Per a Grau, les polítiques d’accés a l’habitatge han de passar per a que les administracions tinguin en la seva propietat sol propi per construir i afavorir l’accés a col·lectius vulnerables, com els joves. Anna Grau també va lamentar que «el Govern de la Generalitat gasti més en TV3, Diplocat o corrupteles varies que en promoció de l’habitatge» i va explicar que el cal «alliberar sol no per especular sinó per a que la gent pugui accedir». De la mateixa manera la diputada de Ciutadans va manifestar que els joves han de poder accedir a préstecs bancaris sense interès o interessos baixos per compensar «la ferocitat del mercat». «Els jove no volen ocupar habitatges, ni viure amb els seus pares sinó que volen ser adults responsables», va indicar Grau.

En clau local, el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Kevin Romero, va expressar que el seu grup està en contacte permanent amb el regidor d’habitatge per conèixer les accions actuals sobre aquesta temàtica i aportar les seves propostes i idees.

Foto: La formació va oferir una roda de premsa a Can Filuà / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política
El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política