hola

El grup municipal de Ciutadans va participar aquest dissabte en la recollida de signatures que l'associació Escuela de Todos-Escola de Tothom va organitzar al municipi per demanar el compliment de la sentència que demana un mínim d'un 25% de castellà a l'escola. L'entitat va instal·lar una carpa al passeig de la Florida al costat del parc Central. El Portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, afirma en un comunicat que "els drets de les famílies estan sent vulnerats, hi ha una sentència que determina que el sistema bilingüe ha de tenir, com a mínim, un 25% de l'altra llengua per ser-hi bilingüe i a Catalunya això no es compleix".

Per a la formació liberal "no és el mateix parlar al pati que estudiar matèries en castellà" i denuncien que l'actual sistema "arracona la llengua castellana i la relega a un segon pla, vulnerant els drets dels estudiants i les famílies que volen una educació bilingüe de veritat”. Ciutadans defensa “una escola pública trilingüe on l’anglès tingui una gran importància juntament amb el castellà i el català” com, segons Romero, “les escoles privades on els polítics socialistes i separatistes porten als seus fills lliurement mentre defensen una escola pública només en català per a qui no es pot permetre una privada trilingüe”.

En aquesta línia, Romero ha assegurat que Ciutadans "esgotarà totes les vies possibles, tant polítiques com judicials, per defensar els drets de les famílies" i ha criticat “l'acord del PSC i En Comú amb els separatistes al Parlament per modificar la llei i tractar d'eludir l'aplicació del 25%”. El portaveu ha conclòs titllant als socialistes de "crossa del separatisme" però no dubta en el fet que "el PSC tornarà a parlar i defensar el castellà quan arribin unes noves eleccions".


Foto: El portaveu de Cs signant a la parada d'Escola de Tothom d' aquest dissabte / Cs Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política