hola

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú s'ha mostrat contrari al canvi de posició del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, respecte del Sàhara Occidental. La formació en un comunicat dona suport i promou una proposició per al proper Ple de març, proposada per la Ong perpetuenca SPSolidària.

SPEC recorda que tant l’ong SPSolidària com l’Ajuntament de Santa Perpètua han participat, al llarg dels anys, en campanyes de suport i solidaritat amb el poble sahrauí, acollint infants dels camps de refugiats, dins del programa Vacances en Pau, i promovent projectes concrets en el territori, com el centre maternoinfantil de Tifariti i l’empresa pública de molins de cereals.

La formació se suma "a totes les veus socials, polítiques, acadèmiques, de l’àmbit de les Relacions Internacionals i la Diplomàcia que han expressat la seva sorpresa, incomprensió i en molts casos oposició a aquest gir". Isabel Garcia, coordinadora de SPEC i alcaldessa, ha declarat que “mantenim i reafirmem la nostra posició de solidaritat amb el poble Sahrauí i d’un itinerari per a una solució que assumeixi la seva voluntat. Seguirem treballant perquè la posició de les institucions espanyoles retorni a la cerca d’una solució basada en el Dret Internacional, les resolucions de Nacions Unides i el respecte a la voluntat del poble Sahrauí”.

SPEC recorda que, històricament, hi ha hagut una posició compartida per partits, institucions i societat civil tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya que la solució al conflicte havia de passar pel respecte a la legalitat, al Dret Internacional i a les resolucions de Nacions Unides.


Foto: Isabel Garcia, en una imatge d'arxiu, a l'activitat Objectiu Refugitas Sàhara / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política