hola

El Ple Municipal ha aprovat una proposició que insta al Govern de l'Estat a convertir la SAREB en una eina pública per garantir el dret a l'habitatge. L'acord, que subscriuen els grups d'SPEC, Republicà i PSC, manifesta la negligent actuació en la gestió d’aquesta societat i la necessitat de modificar la forma d’actuar. Ciutadans es va abstenir.

La proposta demana al govern la creació d'una comissió d’investigació parlamentària que estableixi les responsabilitats polítiques d'unes decisions que han causat un cost descomunal de fons públics que ascendeix, de moment, a 14.500 milions d'euros, dels quals 12.000 milions ja són públics i l'assumpció de gairebé 35.000 milions de deute.

El Ple també insta el Govern de l’Estat que, amb la finalitat de fiscalitzar i controlar adequadament la SAREB, la presa de control públic incorpori la creació d'un organisme que permeti el seguiment de l’activitat de la societat i la comprovació del compliment dels seus objectius, més enllà dels òrgans de control de la societat. A més vol que s'elabori un cens dels actius que té en propietat, SAREB i que fins que no s'adquireixi la propietat dels immobles per l'administració pública, es faciliti una gestió social del parc d'habitatges actual de SAREB per garantir accés a l'habitatge de la població així com a realitzar les gestions pertinents amb la SAREB perquè el sòl urbanitzable que posseeix ho promoguin i tingui un fi d'habitatge públic destinada a lloguer social i assequible.

Cs,en un comunicat, considera la proposició populista i que juga amb la necessitat i les dificultats de la ciutadania per trobar habitatge a més de demanar crear un nou ens que vigili l'organisme. La formació afirma que la SAREB té majoritàriament actius financers i que els immobiliaris que disposa són mínims i es troben a l'Espanya rural, per la qual cosa considera que no soluciona res i on fa falta habitatge és en les grans ciutats i les seves àrees metropolitanes.


Foto: El Ple de març es va celebrar aquest dijous / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi
21 Jul 2022 15:27 - RedaccióEl PSC reivindica la creació de la Ronda Vallès per descongestionar l'AP7 al seu pas pel municipi

El PSC dona suport a la construcció de la Ronda Vallès i a diverses millores a les vies d'alta capacitat [ ... ]

Política
SPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques
13 Jul 2022 12:55 - RedaccióSPEC s’assessora sobre les comunitats energètiques

SPEC ha celebrat una sessió de treball sobre l’impuls de les comunitats energètiques, "una proposta [ ... ]

Política
L’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu
21 Jul 2022 13:19 - RedaccióL’Ajuntament dona a conèixer a la ciutadania el Pla d’inversions amb un vídeo explicatiu

L’Ajuntament ha presentat un audiovisual on explica una quinzena dels projectes municipals inclosos [ ... ]

Política