hola

La Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició que expressa fermament la solidaritat amb el poble ucraïnès com a víctima de la violència i condemna amb rotunditat l’agressió militar per part de la Federació de Rússia, contrària al dret internacional, als acords de Minsk i a la Carta de les Nacions Unides. El Ple manifesta el compromís de l'Ajuntament amb la pau i en contra de les guerres, i declara la nostra ciutat com a municipi d'acollida per a les persones que demanin refugi, tant provinents d'Ucraïna com d'altres territoris on han estat perseguides per raons d’ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a determinats grups socials o opinions polítiques, tal i com estableix la Convenció de l’Estatut del Refugiat de 1951.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es posa a disposició del Ministeri d'Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions i de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat per col·laborar a reduir l'impacte humanitari d'aquesta crisi, posant a l’abast "tantes places com siguin possibles per l'acollida". El consistori també es posa a disposició de les entitats i ONGs del nostre territori que s’estan mobilitzant per Ucraïna, per a la coordinació i ajuda necessàries i facilitar així el desenvolupament de la seva tasca.

L’Ajuntament de Santa Perpètua farà una campanya comunicativa per informar adequadament a la ciutadania de quins són els canals més adients per vehicular l’ajuda de manera coordinada i ordenada amb la resta d’administracions i les diverses entitats que estan treballant en aquesta qüestió.

La Corporació insta el govern de l’Estat a l’habilitació d’un fons extraordinari que permeti disposar de recursos als municipis per a desenvolupar els seus plans d’acollida i concretament l’allotjament digne de persones en situacions de crisis i/o emergència humanitària i social, tant local com internacional, que serveixi per donar sortida a l'emergència actual de persones ucraïneses i d'altres persones refugiades o migrades sense sostre.

El Ple també insta el Govern de la Generalitat a elaborar el seu Pla d’Acollida en coordinació amb el de l’Estat per acompanyar les persones migrades i garantir la igualtat de tracte i el dret a viure amb dignitat, seguretat i autonomia, lliures d’explotació, de maltractaments i de tota mena de discriminació. A més demana a Estat i generalitat a una coordinació amb els governs locals amb protocols actualitzats i amb una bona governança per desenvolupar el Pla d’Acollida Estatal.


Foto: Concentració en suport del poble ucraïnès / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política