hola

La Corporació ha aprovat per unanimitat una proposició que expressa fermament la solidaritat amb el poble ucraïnès com a víctima de la violència i condemna amb rotunditat l’agressió militar per part de la Federació de Rússia, contrària al dret internacional, als acords de Minsk i a la Carta de les Nacions Unides. El Ple manifesta el compromís de l'Ajuntament amb la pau i en contra de les guerres, i declara la nostra ciutat com a municipi d'acollida per a les persones que demanin refugi, tant provinents d'Ucraïna com d'altres territoris on han estat perseguides per raons d’ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a determinats grups socials o opinions polítiques, tal i com estableix la Convenció de l’Estatut del Refugiat de 1951.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda es posa a disposició del Ministeri d'Inclusió Social, Seguretat Social i Migracions i de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat per col·laborar a reduir l'impacte humanitari d'aquesta crisi, posant a l’abast "tantes places com siguin possibles per l'acollida". El consistori també es posa a disposició de les entitats i ONGs del nostre territori que s’estan mobilitzant per Ucraïna, per a la coordinació i ajuda necessàries i facilitar així el desenvolupament de la seva tasca.

L’Ajuntament de Santa Perpètua farà una campanya comunicativa per informar adequadament a la ciutadania de quins són els canals més adients per vehicular l’ajuda de manera coordinada i ordenada amb la resta d’administracions i les diverses entitats que estan treballant en aquesta qüestió.

La Corporació insta el govern de l’Estat a l’habilitació d’un fons extraordinari que permeti disposar de recursos als municipis per a desenvolupar els seus plans d’acollida i concretament l’allotjament digne de persones en situacions de crisis i/o emergència humanitària i social, tant local com internacional, que serveixi per donar sortida a l'emergència actual de persones ucraïneses i d'altres persones refugiades o migrades sense sostre.

El Ple també insta el Govern de la Generalitat a elaborar el seu Pla d’Acollida en coordinació amb el de l’Estat per acompanyar les persones migrades i garantir la igualtat de tracte i el dret a viure amb dignitat, seguretat i autonomia, lliures d’explotació, de maltractaments i de tota mena de discriminació. A més demana a Estat i generalitat a una coordinació amb els governs locals amb protocols actualitzats i amb una bona governança per desenvolupar el Pla d’Acollida Estatal.


Foto: Concentració en suport del poble ucraïnès / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026
20 Jul 2022 12:02 - RedaccióEl Ple debat avui el Pla Local de Salut 2022-2026

El Ple de la Corporació Local preveu aprovar aquesta tarda el Pla Local de Salut 2022-2026. Aquest [ ... ]

Política
El Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius
21 Jul 2022 13:06 - RedaccióEl Ple defensa una FP digna i de qualitat i reclama un pla urgent de climatització dels centres educatius

Els grups municipals de l'Ajuntament de Santa Perpètua van aprovar per unanimitat quatre proposicions, [ ... ]

Política
Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor
15 Jul 2022 11:34 - RedaccióEsquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Esquerra proposa un paquet de tres mesures extraordinàries davant les onades de calor per facilitar [ ... ]

Política